Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.07.24.) napon.
2021.07.24. szombat: Gomolyfelhős időre van kilátás többórás napsütéssel, csapadék nélkül. Napközben a Dunától keletre lesz több felhő, este pedig a Dunántúlon válik erőteljessé a felhőképződés. A többnyire mérsékelt déli szél a Dunántúlon időnként megélénkül.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.
Késő estére 21, 26 fokra hűl le a levegő.
Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.
A következő napon várható időjárás
2021.07.25. vasárnap: A sok napsütés mellett délutántól északon erőteljessé válik a nappali gomolyfelhő-képződés. Főleg az ország északi felében várható szórványos zápor, zivatar: előbb a Dunántúlon, majd estefelé, éjszaka keletebbre is. A déli, délkeleti szél megélénkül, az északnyugati megyékben és zivatarok környezetében meg is erősödik. A hőmérséklet 13 és 21, napközben 29 és 34 fok között valószínű.
Friss híreink:
Sokan nem tudják, miért pusztulnak a növények a kertben: így lehet megmenteni őket
A növények egészséges növekedéséhez, valamint a megfelelő méretű és minőségű termések kialakulásához elengedhetetlen tápelem a nitrogén. Hiánya látványos tüneteket produkálhat a növényeken, így könnyen felismerhetjük, ha baj van. Nem árt azonban azonnal cselekedni, a hosszan tartó nitrogénhiányos állapot ugyanis könnyen a növények pusztulását okozhatja. Összegyűjtöttük, honnan ismerhető fel a nitrogén hiánya, mi okozhatja, illetve, hogyan kezelhető gyorsan és egyszerűen.
Pofonegyszerű, és valóban működik: így készíthetsz saját cidert otthon
Az almabor, avagy ismertebb nevén a cider igen ősi ital, aminek a pontos eredetét közel lehetetlen meghatározni, ugyanis a fő összetevője, az alma meglehetősen elterjedt gyümölcs, ami Nyugat-Európától a Közel-Keletig mindenhol megtalálható. Az ember pedig már régen is nagyon okos volt, hiszen szinte bármiből tudott alkoholos italt készíteni. A cidert eredetileg vadalmából főzték, vagy abból, ami épp volt a környéken. És bár mostanra az almabor - vagy legalábbis annak a felvizezett, megcukorozott változata - a világ minden táján megtalálható, a legtöbben még mindig az angol cidert és a francia cidre-t tekintik az etalonnak.
Itt a figyelmeztetés: sürgősen csökkenteni kell a húsfogyasztást, különben baj lesz
Klímahiszti, klímaválság, műhús, vega, vegán, ökológiai lábnyom, fenntarthatóság, környezetvédelem - ezekkel a szavakkal többnyire már mindenki találkozhatott, és talán kijelenthető, hogy igenis fontos, hogy ezekkel foglalkozzunk. Manapság számos csapás éri az egész világot, elég csak a szörnyű árvizekre, szárazságra, erdőtüzekre gondolni. Feltehetjük magunknak a kérdést, hogy vajon mi állhat ezeknek a természeti katasztrófáknak a hátterében? Mit tehetünk azért, hogy óvjuk a környezetünket, és minél jobban visszaszorítsuk ezeket a csapásokat? Valóban sok múlik a húsfogyasztásunkon is? Ezek mind jogosan merülhetnek fel bennünk, az Agrárszektor pedig szakértők segítségével megpróbált utánajárni az igazságnak.