Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.12. vasárnap

agrarszektor.hu2021. szeptember 12. 07:45

Túlnyomóan napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.09.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.09.12.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.09.12.) napon.

2021.09.12. vasárnap: Túlnyomóan napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. A Dunántúl nyugati, északnyugati részén lesz több gomolyfelhő, és ott alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar, máshol csapadék nem lesz. A légmozgás jobbára mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.
Késő estére általában 12, 19 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni, a nagy napi hőingás viszont igénybe veheti a szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2021.09.13. hétfő: A fátyol- és gomolyfelhők mellett napos idő várható. Helyenként zápor előfordulhat. A változó irányú szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Friss híreink:

Filléres trükk a kertben: nem is hinnéd, mi mindenre használhatod a szódabikarbónát
Tudtad, hogy mennyi mindenre használható a szódabikarbóna a kertben? Ha nem, akkor se aggódj, itt a legjobb felhasználási módok listája!

Vallottak a szakértők: komoly változások jöhetnek az agrárfinanszírozásban
A jövőben nem a mezőgazdaságra, hanem a vállalatok finanszírozására kell összpontosítani - jelentette ki Szabó István a Bábolnai Gazdanapok banki- és pályázati finanszírozással kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésén. A meghívott szakértők egyetértettek abban, hogy mostanra kifejezetten jó az együttműködés az ágazat szereplői és a bankok, illetve pénzintézetek között, de az elkövetkező évek óriási változásokat hozhatnak az agrárfinanszírozásban. A

Bombabiztos trükkök kertészeknek: így termeszthetsz zöldségeket szinte ingyen
A zöldségek elengedhetetlen elemei az étkezéseinknek, ám nem mindegy, hogy az a bizonyos termés honnan is származik. Igen szerencsésnek mondhatja magát az, aki egy szép veteményessel rendelkezik, és saját maga tudja az asztalra juttatni a zöldséget - ami nemcsak friss, hanem sokkal zamatosabb és egészségesebb a bolti társainál. De akár erkélyen, cserepekben is nevelhetünk növényeket, a hangsúly a praktikákra és az odafigyelésre helyeződik. Kövessük az alábbi tippeket, és garantáltan egész évben finomabbnál finomabb zöldségeket ehetünk!

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,