2024. szeptember 26. csütörtök Jusztina
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.01. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.01. péntek

agrarszektor.hu
Napközben a kezdetben borult, párás, ködös középső és keleti tájakon lassan, fokozatosan javulnak a látási viszonyok, szakadozik, majd gomolyosodik a felhőzet és több-kevesebb napsütés szinte mindenütt valószínű - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.10.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.10.01.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.10.01.) napon.

2021.10.01. péntek: Napközben a kezdetben borult, párás, ködös középső és keleti tájakon lassan, fokozatosan javulnak a látási viszonyok, szakadozik, majd gomolyosodik a felhőzet és több-kevesebb napsütés szinte mindenütt valószínű. Nyugatabbra naposabb idő várható. A reggeli, délelőtti órákban a borult vidékeken elvétve gyenge eső, szitálás előfordulhat. A déli, délkeleti szelet mindössze északnyugaton kísérik időnként élénk lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között várható. Késő estére 10 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Péntekre megszűnik a hidegfront hatása, frontmentes időre számíthatunk.

A következő napon várható időjárás

2021.10.02. szombat: A pára- ködfoltok napközben fokozatosan megszűnnek. Általában sok napsütés várható fátyol-, főleg északkeleten gomolyfelhőkkel. Legfeljebb az északkeleti határ közelében fordulhat elő elvétve jelentéktelen csapadék. A déli, délkeleti szél napközben több helyütt megélénkül, a Fertő térségében néhol meg is erősödik. A csúcsérték 17 és 21 fok között alakul.

Friss híreink:

Óriási bajban vannak a magyar gazdák: csak így menthetik meg a földeket
Az éghajlatváltozás világszerte valódi veszélyt jelent a gazdák számára. A mezőgazdaság nagymértékben függ a jó időjárástól, beleértve a magas és az alacsony hőmérsékletet, a csapadékot, a szél intenzitását és sok más változót. A becslések szerint az éghajlatváltozás 2050-re 17 százalékkal csökkentheti a globális mezőgazdasági termelékenységet.

Durva, ami a magyar gabonapiacon zajlik: már ennyibe kerül a búza és a kukorica
Magyarországon az egy évvel korábbinál 39 százalékkal magasabb áfa és szállítási költség nélküli, átlagosan 75,1 ezer forint/tonna termelői áron kereskedtek az étkezési búzával szeptember harmadik hetében. A takarmánykukoricát 57 százalékkal magasabb, 74 ezer forintos tonnánkénti áron adták ugyanekkor.

Jön az agrárium csúcseseménye: Agrárszektor Konferencia december 9-10-én
December 9-10-én rendezi meg az idén a Portfolio Csoport az agrárium csúcseseményének számító siófoki Agrárszektor Konferenciát. A kétnapos rendezvény egyedülálló módon nyújt tájékozódási és üzleti lehetőséget az agrárium valamennyi szereplője számára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?