2024. szeptember 26. csütörtök Jusztina
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.08. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.08. péntek

agrarszektor.hu
Az ország déli felén továbbra is erősen felhős vagy borult lesz az ég, ott csak délutántól kezd lassanként csökkenni a felhőzet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.10.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.10.08.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.10.08.) napon.

2021.10.08. péntek: Az ország déli felén továbbra is erősen felhős vagy borult lesz az ég, ott csak délutántól kezd lassanként csökkenni a felhőzet. Délutánig a Nagykanizsa-Szeged vonaltól délre továbbra is lehet még gyenge eső, majd délutánra ott is megszűnik a csapadék. Eközben az ország északi felén eleinte fátyolfelhős idő várható, a déli óráktól azonban mind nagyobb területen kiderül az ég. A keleti, északkeleti szelet az Észak-Alföldön erős széllökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul, Baranyában és környékén lesz a hűvösebb.
Késő estére általában 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál.

A következő napon várható időjárás

2021.10.09. szombat: Az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős, a déli megyékben, később északkeleten is változóan felhős lesz az ég. A déli megyékben elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északkeleti szelet több helyütt élénk lökések kísérik. Délután 10, 15 fok valószínű.

Friss híreink:

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista
2021 szeptemberében a magyar gazdák közel 38 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 kilencedik hónapjához képest pedig 92,6 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka szeptemberben a John Deere volt, amelyből 122-t adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 40 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Claas, negyedik a Polaris, ötödik pedig a Solis volt az év kilencedik hónapjában.

Megőrülnek ezekért a magyar húsokért külföldön: tele vannak velük a boltok polcai
A baromfitenyésztés a magyar mezőgazdaság egyik legversenyképesebb és egyik legnagyobb koncentrációval rendelkező ágazata. Magyarországon a hústermelés több mint felét a baromfiágazat adja, az alapanyag-előállítással pedig több mint 1900 árutermelő gazdaság foglalkozik. A számok is jól alátámasztják, hogy mennyire fontos szektora hazánknak, az elmúlt időben viszont több változást is lehetett tapasztalni - ám szerencsére ez nem minden esetben jelent rosszat.

Nagy nevek az idei Agrárszektor Konferencián
Az agrárium sorsát meghatározó, legprominensebb vezetői kaptak részvételi felkérést az idei Agrárszektor Konferenciára, amelyet december 9-10-én rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. A kétnapos esemény csaknem húsz szekcióban foglalkozik az agrárgazdaság legaktuálisabb és legnagyobb horderejű témáival.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?