Ausztriában a legjelentősebb zöldségfélének a vöröshagyma számít, olyannyira, hogy rendszerint a teljes zöldségmennyiség csaknem egynegyedét adja. A tavalyi 168,7 ezer tonnás termés 6%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A második legfontosabb zöldség a sárgarépa, melyből az előző évben 117,5 ezer tonnát takarítottak be (+1% a 2020-as mennyiséghez képest). A fő hüvelyes növény a zöldborsó: a 9800 tonnás volumen gyakorlatilag változatlan a tavalyi évhez képest, míg a bab 6000 tonnás termése 6%-os visszaesésnek felel meg, főleg a termőterület csökkenése miatt - írja a FruitVeb. A paradicsomtermés 59,8 ezer tonna volt (+2%), míg uborkából 47,7 ezer tonnát (+3%) takarítottak be. A paprika volumene ki mértékben csökkent, 2%-kal, 15 ezer tonnára.
A 2021-es évben szokatlanul magas termésátlagokkal 15,1 ezer tonna csemegekukoricát sikerült betakarítani, ami új rekordot jelent. A tök termőterület-növekedésének köszönhetően 20,7 ezer tonnával zárt, ami 5%-os növekedést jelent. Ausztria keleti részein a káposztafélék és a levélzöldségek igencsak meghálálták a kedvező őszi időjárást, ezzel szemben a nyugati tartományokban a túl sok csapadék jelentett gondokat. Salátafélékből 51,3 ezer tonnát, ezen belül 22,8 ezer tonna jégsalátát takarítottak be, míg a káposzta volumene 41,2 ezer tonna volt. Kelbimbóból 4,4 ezer tonna (+2) termett, míg a kínai kel 16,6 ezer tonnás mennyisége nem jelent változást az előző évhez képest. Visszaesést mutatott a spenót (11,9 ezer tonna, -10%), és a spárga mennyisége is, utóbbi a 2020-es aszályt követően csak nehezen tudott megbirkózni a hűvös tavaszi időjárással, és a termés ismét gyenge lett, mindössze 2500 tonna körül alakult.