Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.02.25. péntek

agrarszektor.hu2022. február 25. 07:45

Északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de az északi országrészben többórás napsütés valószínű, délnyugat felé haladva viszont vastagabb lesz a felhőzet, ott csak délelőtt süthet ki pár órára a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.02.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.02.25.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.02.25.) napon.

2022.02.25. péntek: Északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de az északi országrészben többórás napsütés valószínű, délnyugat felé haladva viszont vastagabb lesz a felhőzet, ott csak délelőtt süthet ki pár órára a nap. Érdemi csapadék nem valószínű, legfeljebb nyugaton fordulhat elő gyenge eső, északkeleten egy-egy zápor, hózápor. A keleti tájak kivételével az északnyugatira forduló szelet erős, esetleg viharos lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között várható, a felhősebb nyugati, illetve az északkeleti tájakon lesz a hidegebb.
Késő estére -3 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Pénteken az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.02.26. szombat: Az északnyugati, északi tájakon tovább szakadozhat a felhőzet, ám az ország többi részén felhős időre van kilátás. Néhol előfordulhat zápor, a hegyekben hózápor. Az északi, északkeleti szelet élénk, főként a Nyugat-Dunántúlon erős lökések kísérik. Kora délutánra 6 és 11 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Ijesztő, ami a magyar agráriumban zajlik: óriási bajban vannak a gazdák
Az országosan problémát okozó áremelkedés a növénytermesztési ágazatba is beférkőzött. Már nem csak az energia- és műtrágyák, hanem a madárinfluenza és a pandémia hatásai is nehezítik a gazdálkodók sorsát.

Letarolta az ukrán dió a hazai boltokat, piacokat: ezt sózzák rá a magyarokra
A dió kedvelt tölteléke a különféle süteményeknek, de önálló nassolnivalóként is remekül megállja a helyét. Az történések azonban a dió piacát is átalakították, ám a legnagyobb különbséget nem a koronavírus-járvány okozta. Az elmúlt évtizedben ugyan dinamikusan nőtt a dió termőterülete Magyarországon, de sok ültetvény még mindig öntözetlen, és a fagyvédelem terén is vannak még elmaradásaink. Ebből is jól látszik, hogy a kedvezőtlen időjárási körülmények tulajdonképpen minden növényt érintenek, ennek ellenére tavaly mintegy 22 tonnával több dió került exportálásra.

Megszólalt a szakértő: durva drágulást hozhat a magyar boltokba az orosz-ukrán háború
Oroszország megtámadta Ukrajnát, amely országot Európa éléskamrájának is szokták nevezni, hiszen jelentős búza-, zab- és kukorica exportőr. A most kirobbant háború azonban nemcsak az ukrán, de az orosz gabonatermelést és exportot is teljesen felforgatta. Amennyiben Oroszország elfoglalja Ukrajnát, ennek az exportmennyiségnek a sorsa teljesen bizonytalanná válik, ami komoly áruhiányt és számottevő áremelkedést is generálhat a térségben - mondta el az Agrárszektornak Raskó György, agrárközgazdász.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,