Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.02.27. vasárnap

agrarszektor.hu2022. február 27. 07:45

Az ország nagy részén több órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.02.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.02.27.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.02.27.) napon.

2022.02.27. vasárnap: Az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A déli órákig a déli, délnyugati megyékben maradhatnak erősebben felhős vidékek, helyenként kisebb eső, néhol havas eső, a hegyekben esetleg hószállingózás előfordulhat, majd ott is szakadozik, csökken a felhőzet. A késő délutáni, esti óráktól észak, északkelet felől érkezhetnek kisebb-nagyobb felhőtömbök, amelyekből kialakulhat zápor, hózápor. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 11 fok között várható. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért a hidegfrontra érzékenyeknél tünetek jelentkezhetnek. Ilyen lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek!

A következő napon várható időjárás

2022.02.28. hétfő: .
Az időnként erősebben megnövekvő felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Elszórtan előfordulhat zápor, havas eső zápor, hózápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet kora délután 3 és 8 fok alakul.

Friss híreink:

Ezek a trükkök tényleg működnek: így még fény nélkül is jól érzik magukat a növények
A növények igazi ékei lehetnek otthonuknak, nem számít, hogy kicsi vagy nagy, modern vagy antik, színes vagy minimál, egy-egy szép virág remekül mutathat lényegében bárhol. Ám mi van akkor, ha nem jut elég napfény a szobákba? Mint tudjuk, a növényeknek elengedhetetlen a fény, a napsütés, megfelelő hőmérséklet és még több tényező is. Ha sötétebbek a szobáink, akkor le is kell mondanunk róluk, és válthatunk át művirágokra? Ez természetesen nem így van, de valóban jobban oda kell figyelnünk egy árnyékosabb helyen az ápolásukra. Hogy pontosan mikre, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Lemosó permetezés tavasszal - Elkéstem vagy még időben vagyok?
A tavaszi munkálataink kimondottan fontos állomása, a lemosó permetezés, melyet azonban minden esetben meg kell előznie pár igen fontos műveletnek. A bokraink és fáink törzseinek és ágainak kérgét drótkefével vagy egy hasonló szerszámmal - mint például a kéregkaparó - gondosan átdörzsöljük. Így a télvíz idején a repedésekben megtelepülő férgek, bábok és egyéb kártevők már bizonyosan nem bújhatnak meg előlünk és nem szaporodhatnak tovább. Ezt követően már csupán a metszést, a száraz ágak, gallyak, az ősszel ott maradt gyümölcsmaradványok eltávolítását és az esetleges sebkezelési műveleteket szoktuk elvégezni.

Egyetlen ábrán az igazság: így teljesített valójában a magyar agrárium 2021-ben
A magyar mezőgazdaság kibocsátása 2021-ben meghaladta a 3300 milliárd forintot is, ennek közel kétharmadát a növénytermesztés adta, csaknem egyharmad volt az állattenyésztés részesedése az eredményből, a fennmaradó részt pedig a mezőgazdasági szolgáltatások és másodlagos tevékenységek tették ki. Noha a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI legfrissebb grafikonja szerint 2012 óta több mint 55 százalékkal nőtt a magyar agrárium kibocsátása, a három fő ágazat arányai lényegében változatlanok maradtak.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,