Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.02.28. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.02.28. hétfő

agrarszektor.hu
A közepesen vagy erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.02.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.02.28.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.02.28.) napon.

2022.02.28. hétfő: A közepesen vagy erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Szórványosan lehet kisebb havazás, hózápor, lokálisan egy-egy intenzívebb hózápor is kialakulhat, majd kelet, délkelet felől havas eső záporra, záporra vált a csapadék. A késő délutáni, esti óráktól északkelet felől fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 8 fok között várható, de a hosszabb ideig felhős, csapadékos délnyugati tájakon alacsonyabb értéket is mérhetnek.
Késő este -3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért a hidegfrontra érzékenyeknél tünetek jelentkezhetnek. Ilyen lehet a fejfájás, migrén, a vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők is fokozottabban figyeljenek!

A következő napon várható időjárás

2022.03.01. kedd: Az ország nagyobb részén alapvetően derült vagy gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. A délelőtti órákig a déli országrészt elhagyja, keleten ugyanakkor megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északkeleti országrészben időnként megerősödhet az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 4 és 9 fok között alakul.

Friss híreink:

Vészesen fogy a juhállomány Magyarországon: drasztikusan csökken a számuk
Aggasztóan lecsökkent a magyar juhállomány az elmúlt években. Míg 2017 december elsején még több mint 1,1 millió juhból állt a hazai állomány, addig ez 2021 júniusára már alig haladta meg a 953 ezret. A vizsgált időszakban több mint tizedével csökkent az anyajuhállomány is, amelynek aránya azonban folyamatosan nőtt a teljes állomány tekintetében. 2017-ben még 810 ezernél is több anyajuhot tartottak a magyar gazdák, ezek száma azonban 2021 nyarára 725 ezerre esett vissza.

Ezek a trükkök tényleg működnek: így még fény nélkül is jól érzik magukat a növények
A növények igazi ékei lehetnek otthonuknak, nem számít, hogy kicsi vagy nagy, modern vagy antik, színes vagy minimál, egy-egy szép virág remekül mutathat lényegében bárhol. Ám mi van akkor, ha nem jut elég napfény a szobákba? Mint tudjuk, a növényeknek elengedhetetlen a fény, a napsütés, megfelelő hőmérséklet és még több tényező is. Ha sötétebbek a szobáink, akkor le is kell mondanunk róluk, és válthatunk át művirágokra? Ez természetesen nem így van, de valóban jobban oda kell figyelnünk egy árnyékosabb helyen az ápolásukra. Hogy pontosan mikre, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Lemosó permetezés tavasszal - Elkéstem vagy még időben vagyok?
A tavaszi munkálataink kimondottan fontos állomása, a lemosó permetezés, melyet azonban minden esetben meg kell előznie pár igen fontos műveletnek. A bokraink és fáink törzseinek és ágainak kérgét drótkefével vagy egy hasonló szerszámmal - mint például a kéregkaparó - gondosan átdörzsöljük. Így a télvíz idején a repedésekben megtelepülő férgek, bábok és egyéb kártevők már bizonyosan nem bújhatnak meg előlünk és nem szaporodhatnak tovább. Ezt követően már csupán a metszést, a száraz ágak, gallyak, az ősszel ott maradt gyümölcsmaradványok eltávolítását és az esetleges sebkezelési műveleteket szoktuk elvégezni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?