Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.06. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.06. vasárnap

agrarszektor.hu
Eleinte gyengén vagy közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel, ugyanakkor dél felől egyre több, egyre vastagabb felhő érkezik - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.03.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.03.06.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.03.06.) napon.

2022.03.06. vasárnap: Eleinte gyengén vagy közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel, ugyanakkor dél felől egyre több, egyre vastagabb felhő érkezik. Számottevő csapadék nem várható, inkább csak a déli megyékben fordulhat elő az esti óráktól gyenge vegyes halmazállapotú csapadék. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. Késő estére -3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.03.07. hétfő: Az összefüggő felhőzet dél felé húzódik. Napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, emellett több-kevesebb napsütés is lehet. A gomolyfelhők átmenetileg zártabb felhőtakarót is alkothatnak. Helyenként előfordulhat hózápor, zápor, erre legnagyobb esély az ország középső harmadában lesz. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között várható, de északon néhol csak 1, 2 fok valószínű.

Friss híreink:

Filléres trükkök paprikatermesztéshez: így turbózzák fel a növényeket a profik
Sokan szeretjük a csípős ételeket, mondhatni, hogy a chili a vasárnapi húslevesek elengedhetetlen tartozéka. De legyen szó szendvicsekről, köretekről, főételekről és más levesekről, egy kis csípősség mindig jól jöhet. Ráadásul a termesztés sem nehéz, elég néhány dologra odafigyelni, és csak úgy ragyogni fognak a kis paprikáink. Sőt, néhány extra tipp segítségével még jobban fokozhatjuk az erősséget, így garantáltan emlékezetes lesz minden étkezés a chilijeinkkel.

Sokan hibáznak a tavaszi kerti munkáknál: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók
Bár az időjárás még nem mutatja, a héten beköszöntött a tavasz Magyarországra. Ez pedig azt jelenti, hogy hamarosan megkezdődnek a munkák a földeken és a kertekben. Azonban nagyon nem mindegy, hogy mivel kezdjük a kinti tevékenységünket, ahogy az sem, hogy az egyes feladatokat milyen sorrendben végezzük el, hiszen növényeink élete és egészsége múlhat rajta. De melyek most a legfontosabb teendők a kertben? Melyek azok a tennivalók, amelyekkel nem szabad várni, és melyek azok amelyeknek már nem szabad nekikezdeni? Melyek azok a lépések, kerti munkák, amelyeket a legtöbben elrontanak ilyenkor? Az Agrárszektor erről kérdezte Megyeri Szabolcs kertészmérnököt.

Rendkívüli bejelentést tett a kormány: betiltják a gabonakivitelt Magyarországról
Még ma betilt minden gabonakivitelt Magyarországról a kormány az Ukrajna ellen indított orosz háború okozta áremelkedések miatt. Nagy István agrárminiszter tájékoztatása szerint még pénteken kiadják az erről szóló kormányrendeletet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?