Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.04.29. péntek

agrarszektor.hu2022. április 29. 07:45

Gomolyfelhős, napos idő várható, jelentéktelen záporok keleten alakulhatnak ki - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.04.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.04.29.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.04.29.) napon.

2022.04.29. péntek: Gomolyfelhős, napos idő várható, jelentéktelen záporok keleten alakulhatnak ki. Estére az ország nagy részén kiderül az ég. Az északi, északkeleti szél megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 17 és 21 fok között alakul. Késő estére 4 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szerevezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.04.30. szombat: Gomolyfelhős, napos idő várható. Egy-egy zápor nem zárható ki. Az északkeleti, majd a Dunántúlon a délkeleti szél időnként megélénkül. Délután 18, 22 fokot regisztrálhatunk.

Friss híreink:

Jöhet az étolajhiány a magyar boltokban? Megszólalt az iparági szakértő
Már több mint két hónap telt el azóta, hogy háborúra ébredt a világ, és azóta sem látszik javulni a helyzet. Az orosz-ukrán konfliktus lényegében mindenre kihat, így van ez a mezőgazdasággal és az élelmiszeriparral is. Most pedig úgy tűnik, hogy komoly problémák akadhatnak a napraforgóolajjal is, sőt, Európa egyes országaiban már hiány is fellépett. De mi a helyzet Magyarországgal? Kell tartanunk attól, hogy üres polcok fogadnak minket a boltokban? Valóban teret hódíthat magának a sertészsír? Mekkora áremelkedésre kell készülni, ha vége lesz az árstopnak? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, Vörös Attilával, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) ügyvezető igazgatójának segítségével.

Őrület, ami a tojás árával történik Magyarországon: ehhez jobb lesz hozzászokni?
Több mint 20 százalékkal drágult a ketreces tartásból származó étkezési tojás csomagolóhelyi ára Magyarországon 202 első 15 hetében az előző év azonos időszakához képest. A mélyalmos étkezési tojás csomagolóhelyi ára pedig több 25 mint százalékkal lett magasabb ugyanebben az időszakban. A tojáságazatban az elmúlt időszakban takarmányok árának elszállása, valamint az energia- és a munkaerőköltségek megugrása azt eredményezte, hogy a termelők jó része az önköltségi szint közelében vagy az alatt működött. A termelők mostanra azonban eljutottak oda, hogy ha a költségeik növekedését nem tudják érvényesíteni az átvételi árakban, akkor sokan végleg felhagyhatnak a tevékenységgel, arra azonban számítani lehet, hogy ezt a fogyasztók is meg fogják érezni.

Súlyos gondok vannak a magyar földeken: tragikus a helyzet ezekben a megyékben
Idén sincs könnyű dolga a magyar repcetermesztőknek. A száraz őszi időszak megnehezítette a vetést, az enyhe és csapadékmentes tél, valamint az aszályos kora tavasz pedig alaposan megviselte a hazai repceállományokat. A március végén végül megérkezett csapadék szabályosan életmentőnek bizonyult, de az ország különböző területein hatalmas eltérések tapasztalhatóak a repceállományok fejlettsége és egészsége terén, ami erősen befolyásolja a várható terméshozamokat is. Az Agrárszektor ezért több gazdát is megkérdezett arról, hogyan látják most a repce helyzetét Magyarországon.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,