Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.01. vasárnap

agrarszektor.hu2022. május 1. 07:45

Főleg a Dunántúlon lehet erőteljesebb a felhőképződés, máshol gomolyfelhős idő várható általában sok napsütéssel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.05.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.05.01.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.05.01.) napon.

2022.05.01. vasárnap: Főleg a Dunántúlon lehet erőteljesebb a felhőképződés, máshol gomolyfelhős idő várható általában sok napsütéssel. Elszórt jelleggel várható zápor, zivatar, erre legkisebb esély az ország északkeleti harmadában mutatkozik. A délkeleti szél időnként megélénkül, zivatarban átmeneti szélerősödés előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul. Késő estére 8 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.05.02. hétfő: Többnyire felhős, illetve erősen felhős lesz az ég. Szórványosan előfordul zápor, zivatar. A keleti, északkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Friss híreink:

Mérgező növények lehetnek a magyar kertekben: senki sincs biztonságban tőlük
Sokan nem is gondolnák, hogy gyakran még a kertben is bele lehet futni egy-egy mérgező növénybe, virágba. Némelyiknek csak egyes részei okozhatnak károsodást, vannak azonban olyan fajok/fajták, amelyeknél az egész növény súlyosan mérgező. Nem árt tehát résen lenni a kertben, összegyűjtöttük, melyek azok a kertekben is előforduló növények, amelyekkel érdemes vigyázni, mert azon kívül, hogy szépek, komoly gondokat okozhatnak a szeretteink, a saját, de akár a háziállatok egészségében is.

Teljesen megváltozhat a gyümölcsszállítás: lassan már ember sem kell hozzá
Új terményszkennelő rendszert fejlesztett a Croptracker. Az Overhead Bin Scanning névre keresztelt megoldás a kanadai vállalkozás Harvest Quality Vision (HQV) nevű, termésminőséget megállapító fejlesztésén alapul. A rendszer lényege, hogy a gyümölcsökkel és más terményekkel megpakolt teherautóknak egy szenzorokkal telepakolt kapun kell áthajtania, ami szinte azonnal megállapítja, milyen minőséget képvisel a szállított áru.

Jöhet az étolajhiány a magyar boltokban? Megszólalt az iparági szakértő
Már több mint két hónap telt el azóta, hogy háborúra ébredt a világ, és azóta sem látszik javulni a helyzet. Az orosz-ukrán konfliktus lényegében mindenre kihat, így van ez a mezőgazdasággal és az élelmiszeriparral is. Most pedig úgy tűnik, hogy komoly problémák akadhatnak a napraforgóolajjal is, sőt, Európa egyes országaiban már hiány is fellépett. De mi a helyzet Magyarországgal? Kell tartanunk attól, hogy üres polcok fogadnak minket a boltokban? Valóban teret hódíthat magának a sertészsír? Mekkora áremelkedésre kell készülni, ha vége lesz az árstopnak? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, Vörös Attilával, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) ügyvezető igazgatójának segítségével.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,