Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.03. péntek

agrarszektor.hu2022. június 3. 07:45

Sok napsütés várható, amelyet délután nyugat felől egyre növekvő fátyolfelhőzet szűrhet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.06.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.06.03.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.06.03.) napon.

2022.06.03. péntek: Sok napsütés várható, amelyet délután nyugat felől egyre növekvő fátyolfelhőzet szűrhet. Emellett gomolyfelhők is képződnek. Csapadék nem várható. A Dunától keletre az északkeleti, keleti, a Dunántúlon a déli, délkeleti szél időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.
Késő estére többnyire 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nincs érdemi fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2022.06.04. szombat: A felhőtömb északkelet felé vonul, melyben kiterjedt zivatartevékenység várható felhőszakadásokkal. A csapadékzóna mögött többnyire gomolyfelhős, napos idő valószínű, délután már inkább csak a keleti tájakon eshet. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 24 és 31 fok között alakul.

Friss híreink:

Aggasztó, ami a magyar talajokkal történik: ennek még csúnya vége lehet
A talaj létfontosságú az emberiség és az egész élővilág számára, nem túlzás kijelenteni, hogy a földi lét és az élelmiszertermelés alapja az egészséges, jó minőségű talaj. Csakhogy, ezekből egyre kevesebb és kevesebb van, ami pedig aggasztó lehet a jövőre nézve, hogy a klímaváltozás okozta szélsőséges időjárási körülmények csak rontani fognak a helyzeten. Azt, hogy mekkora a baj, jól mutatja az is, hogy jelentős mértékben lecsökkent a magyarországi szántóterületen található termőtalajok humusztartalma az elmúlt évtizedekben. Az ideális 5-6 százalék körüli értékről 2-3 százalékra esett vissza a humusztartalom. Hogy mi várhat ránk és a mezőgazdaságra? Jósgömbünk nincs, de ha lenne, akkor sem biztos, hogy érdemes lenne jóslásokba bonyolódni.

Véget értek a nyugodt évek: teljesen új világ jön a magyar mezőgazdaságban
Az orosz-ukrán háború határoz meg most szinte mindent, annak következményeit látjuk és nyögi az agrárium is. Az agrárpiacon jelenleg uralkodó árak biztos, hogy nem fognak már visszarendeződni a régi szintjükre, egyelőre az is kérdéses, mikor fognak egyáltalán normalizálódni - hangzott el a Vitafort Zrt. országos szakmai partnertalálkozóján megrendezett kerekasztal-beszélgetésen Dabason. A szakemberek többek között azt vitatták meg, hogy a következő időszakban mik a legnagyobb kihivások, amelyek a hazai agrárium előtt állnak, melyek azok a problémák, amiket gyorsan meg kell oldani, illetve szó volt arról is, hogy egy év múlva milyen helyzetben lesz/lehet majd a magyar agrárium.

Komoly átalakulás jön az agráriumban: már biztos, semmi sem lesz olyan, mint régen
A világban jelenleg nemcsak fegyverekkel, hanem élelmiszerekkel és szavakkal is lőnek. Az elmúlt években bizonyára mindenki észrevehette már, hogy a világ gyökeresen felfordult, és ebbe a mezőgazdaság is beletartozik. Az agrárium viszont kiemelt szerepet játszik ebben az "új" világban, hiszen az időjárási anomáliák, a háborúk és a világjárványok miatt felértékelődött az emberek számára az élelmiszer. Arról nem is beszélve, hogy a háborúk még több embert taszítanak az éhezés szélére.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,