Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.12. kedd

agrarszektor.hu2022. július 12. 07:45

Gomolyfelhős, napos idő várható, időnként össze is állhatnak a gomolyok - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.07.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.07.12.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.07.12.) napon.

2022.07.12. kedd: Gomolyfelhős, napos idő várható, időnként össze is állhatnak a gomolyok. Nagyobb számban az északkeleti harmadban alakulhatnak ki záporok, zivatarok, másutt inkább csak helyenként lehet csapadék. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmeneti viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható.
Késő este 13 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.07.13. szerda: A nap nagy részében mindenhol napos, gomolyfelhős időre van kilátás, de továbbra is északkeleten lesz a több felhő, ott a reggeli órákban még gyenge csapadék előfordulhat. Az északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik. A csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Friss híreink:

Egyre kevesebben tartanak ilyen állatot Magyarországon: sorra tűnnek el az állományok
Negyven évvel ezelőtt falun tulajdonképpen elképzelhetetlen volt, hogy az ott élők ne tartsanak tyúkot, hízót, tehenet, esetleg néhány birkát és ne maguk termesszék a zöldségeket és gyümölcsöket. Ez azonban már a múlt, hiszen mondhatni, hogy szinte már teljesen kikopott, kiment a "divatból" ez az életforma. Felmerülhet a kérdés, hogy ennek mi lehet az oka és persze az, hogy van-e egyáltalán még valaki, aki el tud köteleződni az állatai mellett. Nem árulunk el meglepetést, ha azt mondjuk, igen - az viszont tény, hogy egyre kevesebben. Hogy hogyan állunk jelenleg a háztáji állattartással, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) segítségével jártunk utána.

Teljesen megváltozhat a növénytermesztés Magyarországon: ezt nem lehet megúszni
Magyarországon 2021-ben hektáronként átlagosan 1393 m3 vizet használtak a gazdálkodók, 23 százalékkal többet, mint 2020-ban, amennyiben öntözték a területüket. Nagy volt a szórás régiónként: a Dél-Alföldön egy hektáron átlagosan az országos átlagnál 14,9 százalékkal több vizet használtak fel öntözésre, ezzel szemben Észak-Magyarországon kevesebb vizet használtak fel hektáronként, mint az országos átlag harmada. Az öntözött terület közel kilenctizedét 2021-ben is felszíni vízzel öntözték a gazdálkodók (hasonlóan a 2020-as értékhez), és csupán 12 százalékát felszín alattival. A kiöntözött vízmennyiség kétharmadát esőztető öntözőberendezéssel juttatták ki: a teljes vízmennyiség 47,4 százalékát lineár öntözőberendezéssel, 8,8 százalékát csévélődobossal és 10,8 százalékát körforgó rendszerűvel - derült ki az Agrárközgazdasági Intézet legfrissebb jelentéséből.

Fillérekért veszik a barackot az élelmes magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón
A napokban indult be teljes gőzzel a kajszibarack szezonja Magyarországon, azonban nem kell mindenáron a piacra, illetve a boltokba mennie az embernek ahhoz, hogy hozzájusson a gyümölcshöz. Magyarországon ugyanis számos "Szedd magad" kajsziültetvény található, ahol a "bolti" ár alatt, azaz nagyjából kilogrammonként 800-1100 forintos áron kínálják a garantáltan friss kajszibarackot.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,