Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.21. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.21. péntek

agrarszektor.hu
A nap első felében fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, amiből a legtöbb a keleti országrészben lesz - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.10.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.10.21.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.10.21.) napon.

2022.10.21. péntek: A nap első felében fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, amiből a legtöbb a keleti országrészben lesz. Délutántól már egyre többfelé elkezd megvastagodni a felhőzet, így a szűrt napsütés is egyre kevésbé lesz jellemző. A déli, délkeleti szelet az északkeleti harmad kivételével élénk, Sopronnál időnként erős széllökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.
Késő este általában 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2022.10.22 szombat: Eleinte a változó vastagságú felhőzet mellett helyenként több-kevesebb napsütés is valószínű, majd hazánk nagy részén beborul az ég, és csak késő este kezd csökkenni a felhőzet északnyugat felől. A déli órákig csupán néhol, majd északnyugat felől egyre több helyen elered az eső, záporeső. A csapadékzóna fokozatosan délkelet, kelet felé helyeződik. Időnként élénk lökések kísérhetik a déli, majd az északnyugati szelet. A maximum-hőmérséklet 14 és 23 fok között valószínű, északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Friss híreink:

Fillérekből termesztheted otthon ezt a szuperélelmiszert: és még kert sem kell hozzá

Az ízletes, látványos ételeket mindenki szereti, nem véletlen, hogy a mikrozöldek is nagy népszerűségnek örvendenek. Roppant egészséges, ráadásul igen mutatós, legyen szó szendvicsekről, levesről, tésztákról, salátákról vagy bármilyen főételről, egy pillanat alatt feldobhatjuk vele a remekművünket. Arról nem beszélve, hogy látványuk mellett az ízük sem elhanyagolható. Azonban egyáltalán nem tartozik az olcsó élelmiszerekhez, főleg nem a jelenlegi helyzetben. Éppen ezért érdemes megragadni a magokat, és nekikezdeni a saját, házi termesztésnek. Egy biztos: nem fogjuk megbánni. Mi pedig megmutatjuk, hogyan vágjunk bele.

Ezek a trükkök tényleg működnek: így turbózzák fel a talajt a profi gazdák

A talajok elengedhetetlenek az élőlények, így az emberek számára is. Gondoljunk csak bele, hogy milyen következményei lehetnének annak, ha nem tudnánk növényeket termeszteni és állatokat tartani. A talaj fontossága megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor méltatlanul kevés szó esik róla. Nincs mese, az elcsépelt szavakkal, mantrákkal fel kell hagynunk. Az már nem lehet nagy újdonság senkinek sem, hogy morzsalékos, jó vízháztartással és humusztartalommal rendelkező, nem tömörödött, semleges pH az ideális a talajoknak. Most pedig itt az ideje, hogy ezekkel a bizonyos mantrákkal „szakítsunk”, és a dolgok mélyére ássunk.

Veszedelmes kártevő pusztítja a magyar gabonát: így lehet védekezni ellene

Noha lassan véget érnek az őszi betakarítási munkálatok, még nem dőlhetnek hátra a szántóföldi növénytermesztők. A learatott termést ugyanis, annak felhasználásáig vagy értékesítéséig tárolni is kell valahol. Ez pedig egy olyan feladat, amely komoly odafigyelést igényel, a nem megfelelő tárolás ugyanis a termés minőségének és értékének rovására mehet, súlyosabb esetben pedig különféle károsítók megjelenéséhez és elszaporodásához vezethet, amelyek aztán - hacsak a termelők nem észlelik őket idejekorán, és nem teszik meg a szükséges intézkedéseket - jelentős, akár teljes termésveszteséggel is járhatnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?