2024. július 19. péntek Emília
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.20. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.20. vasárnap

agrarszektor.hu
Napközben a csapadékrendszer egyre inkább a délnyugati, déli tájak fölé szorul vissza, miközben északnyugat, észak felől egyre nagyobb területen szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.11.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.11.20.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.11.20.) napon.

2022.11.20. vasárnap: Napközben a csapadékrendszer egyre inkább a délnyugati, déli tájak fölé szorul vissza, miközben északnyugat, észak felől egyre nagyobb területen szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Estétől egyre többfelé romlásnak indulnak a látási viszonyok. Jobbára mérsékelt marad az északias szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. Késő estére többnyire -2, +5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.11.21 hétfő: A köd, illetve a rétegfelhőzet zsugorodását követően az ország nagyobb részén változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Egy-egy jelentéktelen zápor előfordulhat, de számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati, majd délnyugati szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Friss híreink:

Óriási változás a boltokban: egyre több új élelmiszer lehet a polcokon a jövőben

Évről évre egyre több új élelmiszer jelenik meg a boltok polcain, a fogyasztói szokások változása, valamint az egyre modernebb technológiák megjelenése ugyanis lehetővé és indokolttá teszik piacra kerülésüket. Ide sorolható a chia mag, az ehető virágok, de még a CBD is bizonyos esetekben. Ugyanakkor szintén új élelmiszernek minősülnek a rovarok, valamint a felhasználásukkal készített különböző termékek is, sokan nem tudják azonban, mi a helyzet most a forgalmazásukkal, értékesítésükkel az Európai Unióban, illetve Magyarországon. Összegyűjtöttük, miket érdemes tudni a legnépszerűbb új élelmiszerekről, azokról, amelyek a jövőben biztosan egyre nagyobb teret kapnak majd a hazai boltokban is.

Áttörés jöhet a földeken: teljesen új gépekkel rukkolnának elő a nagy gyártók

Bármely permetezőgépgyártó mostantól képes PWM és spot permetezési technológiát szállítani. A SIMA 2022 szakvásáron a spot permetezési technológia minden permetezőgépgyártó standján látható volt.

Fillérekért is vehetsz földet ezen a magyar vidéken: ennyiért árulnak egy hektárt

Már több mint egy évtizede drágulnak folyamatosan a termőföldek Magyarországon. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján a 2009-től 2021-ig tartó időszakban mintegy 3,8-szorosára nőtt a szántó besorolású termőföldek átlagára, míg a bérleti díjuk több mint 2,8-szorosára emelkedett. A legdurvább áremelkedés a gyepek, szántók és gyümölcsösök földforgalmi átlagárában és éves bérleti díjában volt megfigyelhető. Ha a 2020 és 2021 közötti drágulást nézzük, akkor a földforgalmi átlagárak tekintetében az erdők, a gyepek és a szőlők ára emelkedett a legjobban, a bérleti díjak esetében pedig a szántók, a szőlők és a gyepek drágultak meg a leginkább.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 18. 13:32