2024. július 19. péntek Emília
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.21. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.21. hétfő

agrarszektor.hu
Az éjszaka képződött köd és alacsonyszintű rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, és általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.11.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.11.21.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.11.21.) napon.

2022.11.21. hétfő: Az éjszaka képződött köd és alacsonyszintű rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, és általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Délutántól határozottabban csökken a felhőzet, majd estétől újra köd képződik. Délelőtt északnyugaton néhol előfordulhat kisebb eső. Jobbára mérsékelt marad a szél.

A hőmérséklet kora délután 4 és 10, késő este -1, +5 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2022.11.22 kedd: Éjjel nagy területen pára, köd képződik, utóbbi északkeleten lehet tartósabb. Délnyugat, nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet egy mediterrán ciklon hatására. Emiatt egyre többfelé számíthatunk esőre, de a magasabban fekvő helyeken, illetve az Alpokalján halmazállapotot válthat a csapadék. A délkeleti, keleti szél megélénkül, sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű.

Friss híreink:

Meglepő hírek érkeztek az árstopról Magyarországon: ez vár a vásárlókra januártól

Több mint egy hete már, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében két újabb termékkel egészül ki a hatósági áras élelmiszerek köre. Mint ismeretes kormány február elsejétől a 2021. október közepi szinten rögzítette a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirkefarhát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej legmagasabb árát, azóta pedig folyamatosan meghosszabbítja az intézkedés hatályát. Most ezen termékek közé került a friss tojás és az étkezési burgonya is. A kérdés csak az, hogy milyen rövid- és hosszútávú következményei lehetnek ennek a lépésnek? Az Agrárszektor erről kérdezte a szakértőt.

Óriási változás a boltokban: egyre több új élelmiszer lehet a polcokon a jövőben

Évről évre egyre több új élelmiszer jelenik meg a boltok polcain, a fogyasztói szokások változása, valamint az egyre modernebb technológiák megjelenése ugyanis lehetővé és indokolttá teszik piacra kerülésüket. Ide sorolható a chia mag, az ehető virágok, de még a CBD is bizonyos esetekben. Ugyanakkor szintén új élelmiszernek minősülnek a rovarok, valamint a felhasználásukkal készített különböző termékek is, sokan nem tudják azonban, mi a helyzet most a forgalmazásukkal, értékesítésükkel az Európai Unióban, illetve Magyarországon. Összegyűjtöttük, miket érdemes tudni a legnépszerűbb új élelmiszerekről, azokról, amelyek a jövőben biztosan egyre nagyobb teret kapnak majd a hazai boltokban is.

Áttörés jöhet a földeken: teljesen új gépekkel rukkolnának elő a nagy gyártók

Bármely permetezőgépgyártó mostantól képes PWM és spot permetezési technológiát szállítani. A SIMA 2022 szakvásáron a spot permetezési technológia minden permetezőgépgyártó standján látható volt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 18. 13:32