Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.07. szombat

agrarszektor.hu2023. január 7. 07:45

Az ország nagyobb részén többórás napsütésre számíthatunk kevés felhővel, de főleg a Dunántúl nyugati felén és északkeleten a köd, illetve a rétegfelhőzet helyenként tartósabban megmaradhat, illetve át is helyeződhet - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.01.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.01.07.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.01.07.) napon.

2023.01.07. szombat: Az ország nagyobb részén többórás napsütésre számíthatunk kevés felhővel, de főleg a Dunántúl nyugati felén és északkeleten a köd, illetve a rétegfelhőzet helyenként tartósabban megmaradhat, illetve át is helyeződhet. Csapadék nem valószínű. A légmozgás jobbára mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között várható. Nagy különbségek lehetnek a tartósan rétegfelhős és a napos területek között. Késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szombaton már anticiklonális hatások érvényesülnek, ezért fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.01.08 vasárnap: A reggelre képződött rétegfelhőzet és köd kiterjedése napközben fokozatosan csökken ugyan, és a közepesen felhős ég mellett egyre több helyen kisüthet a nap, de főként az Északi-középhegység és környéke egész nap borult maradhat. Északon szitálás, gyenge eső előfordulhat. A déli szél megélénkül, főként a Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között valószínű, de a tartósan borult északi tájakon ennél hűvösebb, míg a szelesebb délnyugaton melegebb lesz.

Friss híreink:

Vigyázz, milyen növényeket ültetsz a kertbe: könnyen a kutyád élete múlhat rajta

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a kutyákért és a növényekért is rajong a legtöbb ember, szívesen osztjuk meg otthonunkat velük. Ugyanakkor nagyon fontos észben tartani azt, hogy vannak olyan növények, amik időzített bombák lehetnek a kedvenceink számára, és vannak olyan is, melyeket nyugodtan tarthatunk négylábú barátainkkal együtt. Jó hír, hogy bőven akadnak olyanok, amelyek nemcsak otthonunk szépségét növelik, de a kedvenceinket is biztonságban tudhatjuk mellettük. Most egy csokorba gyűjtöttük, hogy melyek is ezek a növények.

Magyar gyümölcs hódít a hazai boltokban: szinte minden multi lecsapott rá

A Sóskút Fruct Kft. 1997-ben alakult, a cég jelenleg 300 hektáron gazdálkodik, amiből 120 hektáron történik csonthéjas gyümölcsök, zömében őszibarack, sárgabarack, meggy és szilva termesztése - tudta meg az Agrárszektor Tomcsányi Páltól, a Pest megyében található Sóskút Fruct Kft. ügyvezetőjétől, valamint egyik tulajdonosától. Kiemelte, mivel közel vannak a nagy áruházak logisztikai központjaihoz, könnyen meg tudják oldani a szállítást, így a legtöbb multinál megtalálhatók a gyümölcseik. 

Ezt a traktort veszi most nagyon sok magyar: őrület, mennyit adnak el belőle

2022 decemberében a magyar gazdák mindössze 1 darabbal, azaz 0,3 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 tizenkettedik hónapjához képest azonban 12,8 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka decemberben a John Deere volt, amelyből 105-öt adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 48 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Kubota, a negyedik a Claas, az ötödik pedig a Solis volt az év tizenkettedik hónapjában.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,