Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.08. vasárnap

agrarszektor.hu2023. január 8. 07:45

A látási viszonyok javulnak, a rétegfelhőzet pedig dél, délnyugat felől egyre nagyobb területen feloszlik, így többfelé kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.01.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.01.08.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.01.08.) napon.

2023.01.08. vasárnap: A látási viszonyok javulnak, a rétegfelhőzet pedig dél, délnyugat felől egyre nagyobb területen feloszlik, így többfelé kisüt a nap. Naplementéig Budapest környékén és az Északi-középhegységben maradhat végig borult, párás az idő, és ott szitálás, esetleg gyenge eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között várható, de a tartósan borult helyeken ennél kissé hűvösebb, míg a szelesebb délnyugaton néhány fokkal melegebb lehet.
Késő este 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár front nincs, az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál meleg fronthatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2023.01.09 hétfő: Nagyrészt borult lesz az ég, de reggel a Tiszántúlon még szakadozottabb lehet a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor. A déli, majd a Dunántúlon az északi, északnyugati szél több helyütt megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között alakul, délkeleten lesz enyhébb, északkeleten hűvösebb az idő.

Friss híreink:

Végzetes hibák a kertben: ezekre a növényekre soha ne tegyél kávézaccot

Rengeteg helyen lehet olvasni arról, hogy a kávézacc milyen jót tesz a növényeknek, sokan nem tudják azonban, hogy nem szabad mindenre ész nélkül rászórni. A kávéval ugyanis komoly pusztítást is végezhetünk, ha nem a megfelelő növényeknél használjuk, illetve, ha túl nagy mennyiséget alkalmazunk belőle. A kávézacc savas kémhatása nem minden növény számára ideális, ezért összegyűjtöttük, melyek azok a növények, amelyek meghálálják, és melyek azok, amelyekre soha ne szórjunk kávézaccot.

Vigyázz, milyen növényeket ültetsz a kertbe: könnyen a kutyád élete múlhat rajta

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a kutyákért és a növényekért is rajong a legtöbb ember, szívesen osztjuk meg otthonunkat velük. Ugyanakkor nagyon fontos észben tartani azt, hogy vannak olyan növények, amik időzített bombák lehetnek a kedvenceink számára, és vannak olyan is, melyeket nyugodtan tarthatunk négylábú barátainkkal együtt. Jó hír, hogy bőven akadnak olyanok, amelyek nemcsak otthonunk szépségét növelik, de a kedvenceinket is biztonságban tudhatjuk mellettük. Most egy csokorba gyűjtöttük, hogy melyek is ezek a növények.

Magyar gyümölcs hódít a hazai boltokban: szinte minden multi lecsapott rá

A Sóskút Fruct Kft. 1997-ben alakult, a cég jelenleg 300 hektáron gazdálkodik, amiből 120 hektáron történik csonthéjas gyümölcsök, zömében őszibarack, sárgabarack, meggy és szilva termesztése - tudta meg az Agrárszektor Tomcsányi Páltól, a Pest megyében található Sóskút Fruct Kft. ügyvezetőjétől, valamint egyik tulajdonosától. Kiemelte, mivel közel vannak a nagy áruházak logisztikai központjaihoz, könnyen meg tudják oldani a szállítást, így a legtöbb multinál megtalálhatók a gyümölcseik. 

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,