Az Európai Unió minden tagállamára vonatkozik az a döntés, amelynek értelmében 2025-től minden az összes felhasznált csomagoló- és címkézőanyagnak újrahasznosíthatónak kell lennie. Ennek fokát az energiahatékonysághoz hasonlóan egy A-tól E-ig terjedő skálán osztályozza az Unió, és a legrosszabb, E minősítésű csomagolásokat 2030-tól ki fogják vezetni a piacról, az A-D osztályt pedig eltérő díjkötelezettség sújtja majd. A megfelelés érdekében a zöldségek és gyümölcsök csomagolásában és címkézésében fokozatosan át kell térni a biológiailag lebomló anyagok használatára, és az exportáló vállalatoknak is meg kell felelniük az előírásoknak - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.
Letarolhatják ezek az élelmiszerek a boltokat: nem is gondolnád, miből készülnek
Most kiderül, bekerülhetnek-e titokban a rovarok az élelmiszerek összetevői közé!