Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.16. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.16. csütörtök

agrarszektor.hu
Eleinte még a keleti határszélen felhős lehet az égbolt, de napközben már gomolyfelhős, napos idő várható némi fátyolfelhőzettel - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.03.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.03.16.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.03.16.) napon.

2023.03.16. csütörtök: Eleinte még a keleti határszélen felhős lehet az égbolt, de napközben már gomolyfelhős, napos idő várható némi fátyolfelhőzettel. Egy-egy futó zápor kialakulhat, de érdemi csapadék nem lesz. Az északias szél élénk, főként a Tiszántúlon és a hegyvidéki részeken olykor erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között valószínű. Késő estére -4 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Csütörtökön már anticiklonális hatások dominálnak, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.03.17 péntek: Fátyolfelhős, napos, száraz időre számíthatunk. Élénk, helyenként erős lökések kísérik a délkeleti, keleti szelet. Délután 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Erős kihívója akadt a kukoricának: ez a növény letarolhatja a magyar földeket?

Az egyértelműen látszik, hogy a kukorica vetésterülete vissza fog esni idén Magyarországon azt követően, hogy 2022-ben az évszázados aszály miatt rekordalacsony termésmennyiség született hazánkban. Nem mondható el azonban ugyanez a szójáról, amely lényegesen jobban viselte a szélsőséges körülményeket, és egyértelműen jó alternatíva lehet a jövőben a kukorica helyett, ráadásul sokkal kisebb műtrágya- és szárítási költséggel termeszthető - tájékoztatta az Agrárszektort Bene Zoltán, a Karintia Kft. cégvezetője. Kiemelte, ma, amikor minden költségelem ára az egekben van, az inputanyagokétól kezdve, az energia és az üzemanyag árán át, a szójával jelentős összegeket takaríthatnak meg a gazdák.

Óriási változás jön a magyar földeken: ez rengeteg gazdát érint, jó lesz felkészülni

Felgyorsult a világ, vele együtt a klíma is. Az évről évre szélsőségesebbé váló időjárás világszerte jelentős kihívás elé állítja a gazdálkodókat, egyre inkább sürgetve az átállást egy fenntartható gazdálkodási modellre. Egyúttal központba került a fenntarthatóság kérdése is, mellyel összefügg, hogy az étkezési szokások is változást mutatnak, például abban, hogy megnőtt az igény a bioélelmiszerekre is. Mindezekre reagálva az Európai Unió egy átfogó és minden szektort érintő zöld politikát hirdetett, melyben az agráriumot érintő konkrét stratégiák (Termőföldtől az asztalig és a Biodiverzitás) határozzák meg, hogy a 2023-2027-es időszakra vonatkozó agrártámogatásoknak milyen mértékben és módon szükséges elősegíteniük a fenntarthatóságot.

Ezzel keresnek havi nettó 700 ezret az élelmes magyarok: ide végzettség sem kell

Belgium kapcsán a legtöbbeknek a csokoládé és a híres péksütemények jutnak elsőként eszébe, aztán pedig az, hogy az Európai Bizottság székhelye is az ország fővárosában, Brüsszelben található. A legtöbb ide kivándorló magyar nem feltétlenül a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban tervez elhelyezkedni, pedig ebben az országban is komoly hiány mutatkozik szakemberekből. De milyen körülmények között, valamint mennyit kell dolgoznia annak, aki a belga élelmiszeriparban állna munkába? Milyen feltételeknek kell megfelelnie egy új dolgozónak? Milyen fizetségre és milyen bónuszokra számíthat az ember a munkájáért? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a Belgiumban élő és dolgozó magyarokat.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Érik a totális nyugdíjkrízis: rengeteg idős magyar került kilátástalan helyzetbe

A magyar nyugdíjasok helyzete a koronavírus járvány kezdete óta romlik, az anyagiak és az egészségük terén is romlottak a körülményeik - derült ki a Pénzcentrum friss kutatásából. Úgy tűnik, a 2022-es év válsága nagyban rontott az idősek anyagi és egészügyi kilátásain, az idei év kapcsán pedig kevéssé bizakodó a lakosság. Az egészségi állapota rosszabbodására a magyar nyugdíjasok egyharmada, az anyagi helyzetük romlására több mint felük számít 2023-ban - sokkal pesszimistábbak most, mint egy évvel korábban.

Ennyit spórolhatnak a magyar családok, ha Szlovákiában intézik a nagybevásárlást

Lassan tényleg ott tartunk, hogy bármelyik szomszédos határ menti település boltjában is tévedünk, olcsóbban bevásárolhatunk, mint itthon. Bár az utóbbi napokban az Aldi és a Lidl is több tucat termék esetében árcsökkentésbe kezdett, a magyarok így is kész horrorként élik meg a nagybevásárlást. A HelloVidék most annak járt utána, mennyire éri meg annak, aki Szlovákiába ruccan át vásárolni. Egy biztos, ha már arra jár, tankolni feltétlenül álljon meg!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?