Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.05. szerda

agrarszektor.hu2023. április 5. 07:45

Az ország döntő részén fátyol-, illetve képződő gomolyfelhők lesznek, melyek mellett általában több órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.04.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.04.05.) napon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.04.05.) napon.

2023.04.05. szerda: Az ország döntő részén fátyol-, illetve képződő gomolyfelhők lesznek, melyek mellett általában több órára kisüt a nap. Az Alföld keleti részein azonban erősen felhős, borult vidékek is lehetnek, azokon a tájakon délutántól kezd szakadozni, csökkenni a felhőzet. Csapadékra nem kell számítani. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és a keleti harmadban ismét nagyobb területen megerősödik, amely késő délutántól kezd jelentősen veszíteni erejéből.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.
Késő estére -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk időjárását front ugyan nem befolyásolja, de észak felől a sokévi átlagnál jóval hidegebb levegő áramlik hazánk fölé.
Emiatt az ereink összehúzódnak, ezáltal rosszabb lesz a bőrünk vérellátottsága, amely hamar a bőr kiszáradásához vezet, és különösen a végtagjaink gyors kihűlését eredményezheti.

A következő napon várható időjárás

2023.04.06 csütörtök: Északkelet, kelet felől vastagszik a felhőzet, de a Dunántúlon végig naposabb idő várható. Az északkelet felől érkező csapadékból hazánk keleti harmadán-felén fordulhat elő elszórtan eső, havas eső, hószállingózás. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős lökések kísérik, a Dunántúlon és a Bodrogköz területén viharos lökések is előfordulhatnak. Délután 4, 12 fok várható, az északkeleti harmadban mérhetjük az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Egyre több magyar gazda mond le erről az állatról: sorra tűnnek el az állományok

Érezhetően megfogyatkozott az Európai Unió állatállománya az elmúlt időszakban. A sertésállomány az unió egészét nézve 5 százalékkal, a kecskénél pedig 3 százalékos volt a csökkenés, de a juh és a szarvasmarha tekintetében is visszaesés volt megfigyelhető. Magyarországon az uniós átlagnál nagyobb mértékben csökkent a sertésállomány, de ebben nincs semmi meglepő, a fogyatkozás mértéke nem lóg ki az európai átlagból. Az Agrárszektor által megkérdezett szakértő szerint a magyar sertéságazat egy kifejezetten zavaros időszakot tudhat maga mögött, így nincs semmi csodálkoznivaló a számokon.

Meghódítja Magyarországot ez az új üdítőmárka: egyre többen csapnak le rá

Szinte lehetetlen ma Magyarországon elérhető áron minőségileg étkezni, ugyanakkor, ha magadnak meg tudod termelni az alapanyagokat, akkor olcsón juthatsz értékes és elsőrendű élelmiszerekhez - mondta az Agrárszektornak Gyulai Évi, a Brancs közösségi finanszírozási portálon is feltűnt Designer Szörp tulajdonosa. A különleges és limitált szörpöket készítő és értékesítő szakember az alapanyagokat a családi gazdaságból, valamint az azt körülvevő erdőkből gyűjti össze. Évát rengeteg hazai étterem keresi meg azért, hogy készítsen nekik egyedi, teljesen egyénre és testreszabott különleges szörpöt, most azonban a Brancson való jelenléttel új emberekhez eljuthat itthon a designer szörp fogalma.

Új őrület hódít a magyarok körében: egyre több gazda vesz ilyen gépeket

A magyar gazdák többsége még nincs felkészülve arra, hogy művelés nélküli talajművelési rendszerekben gondolkozzon, azt viszont egyre többen látják, hogy egy időben elvégzett talajmunka, vetés sok esetben milliókat hozhat a konyhára - jelentette ki az Agrárszektornak Dr. Kalmár Tibor, a Väderstad Kft. ügyvezetője. A szakember elmondta, hogy a szántóföldi kultivátorok csak akkor működnek optimálisan, ha a megfelelő teljesítményű traktor mögé kapcsolják őket, de beszélt arról is, hogy nemcsak globálisan, de a magyar termelők körében is egyre keresettebbek a precíz kijuttatásokat lehetővé tevő munkagépek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Életveszélyes gyógyszerekre figyelmeztet Zacher Gábor: bárki ráfügghet a közkedvelt tablettákra

Egyre népszerűbbek az ún. okosdrogok a fiatalok körében: ezeknek a modern stimulánsoknak a céljuk, hogy az elme minél hatékonyan működjön, még szélsőséges körülmények, akár alvásmegvonás mellett is. Az Egyesült Államokban annyira elterjedtek mostanra, hogy a Netflix egy dokumentumfilmet is készített a használókról, melyben őszintén vallanak a szerek előnyeiről és hátrányairól. Hogy Magyarországon mennyire népszerűek a receptre kapható, eredetileg többek között a hiperaktivitást kezelésére szolgáló gyógyszerek, pontos adatok nem állnak rendelkezésre, ám Zacher Gábor, ismert toxikológus szerint a feketepiacon egészen egyszerűen beszerezhető szinte bármi. A szorongásoldókkal, alvássegítő gyógyszerekkel, nyugtatókkal azonban teljesen más a helyzet: azokat sokkal gyakrabban szedik a magyarok, és sokkal könnyebb rájuk szokni, mint azt gondolnánk.

Zsebbenyúlós lesz az idei ünnep: mutatjuk, mennyibe kerülnek idén a húsvéti finomságok

Nyakunkon a húsvét és már mindenki javában írja a listát, mit is kell bevásárolnia az ünnepre. A roham a szakemberek szerint már most kezdetét veheti, éppen ezért megkérdeztük a nagyobb áruházakat és a vidék egyik legnagyobb pékségét, hogy mire számíthatunk az árak terén. Lássuk, mire készülnek az áruházak: mennyi lesz idén a kalács és a sonka. 

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,