Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.11. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.11. kedd

agrarszektor.hu
Nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely egyre inkább meg is vastagszik és főleg a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.04.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.04.11.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.04.11.) napon.

2023.04.11. kedd: Nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely egyre inkább meg is vastagszik és főleg a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az ország keleti felén feloszlik a köd és erőteljes gomolyfelhő-képződés várható többórás napsütéssel. Délutántól, késő délutántól szórványosan valószínű kisebb eső, zápor. A szél délután egyre nagyobb területen északnyugati, nyugati irányba fordul és megélénkül, záporok környezetében erős lökések is lehetnek.

A csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás terheli az arra érzékenyeket. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. Emellett az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek.

A következő napon várható időjárás

2023.04.12 szerda: Északkeleten felszakadozik a zárt felhőzet, ugyanakkor nyugat felől fátyolfelhők, a nap második felében vastagabb felhők is érkezhetnek. Főleg az északkeleti, keleti országrészben valószínű elszórtan eső, zápor. A nap második felében ott is megszűnik a csap. Az északnyugati, majd a délnyugati, déli szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A délutáni órákban 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Őrület, ami a boltokban zajlik: ennyiért árulják most a trappista sajtot

Az elmúlt hetekben igazi „sajtháború” tört ki a boltokban Magyarországon, sorra jelentik be az árcsökkentéseket és az akciókat. A sajtok mellett más tejtermékekért is kevesebbet kell fizetnünk, ugyanakkor mindez ellenére elmondható, hogy a válság előtti szintet meg sem közelítik az árak. Arról is sokat hallhattunk vagy épp találkozhattunk vele, hogy rengeteg import sajt került a polcokra, ami nem tett jót a hazai termelőkkel sem. Hogy pontosan mi áll az árcsökkenés és az importdömping hátterében, valamint, hogy mennyiért juthatunk hozzá kedvelt sajtunkhoz, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: elképesztő, mennyit adnak el belőle

2023 márciusában a magyar gazdák 8,8 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 harmadik hónapjához képest azonban 21,4 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka márciusban a John Deere volt, amelyből 94-et adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 64 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Claas, a negyedik a Solis, az ötödik pedig a Fendt volt az év harmadik hónapjában.

Végzetes hiba a kertben: ezeket a növényeket soha ne ültesd a fokhagyma mellé

Szinte nincs olyan kert, amelyikbe ne lenne fokhagyma ültetve, a legtöbben azonban bele sem gondolnak abba, mennyit számít az, hogy melyik zöldség mellé kerül. Ha ugyanis nem megfelelő növénypárosításokat alkalmazunk a kertben, könnyen lehet, hogy rossz lesz a zöldségeink íze és minősége, ráadásul az is előfordulhat, hogy jóval kevesebbet teremnek majd. Érdemes tehát utána nézni, hogy melyik zöldségnek melyik lehet jó társa. Az Agrárszetkor most összegyűjtötte, melyek azok a zöldségek, amelyek soha ne kerüljenek a fokhagyma mellé a kertben, és ha lehet, minél távolabb ültessük őket tőle. 

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Váratlan számlát kaphat, aki 2023-ban elhagyja Magyarországot: így bukhatnak milliókat a családok

Az utóbbi években korábban elképzelehetlennek tűnő globális válságok sorozata tarolta le a világot. Koronavírus, háború és földréngések költöztettek vissza egy rég nem érzett szorongást az emberek lelkébe, a kilátások pedig jelenleg is igen sötétek. A jelenlegi helyzetben pedig értelemszerűen a nyaralás előtt is jobban aggódnak a magyarok. Fontos is tisztábban lenniük egy-egy utazás előtt, hogy az adott útra megkötött biztosításuk milyen szintű védelmet nyújt egy esetleges katasztrófahelyzet kitörése esetén. A Pénzcentrum most megkérdezte erről a biztosítókat, valamint azt is megérdeklődtük, mik voltak a leggyakoribb és legmagasabb összegű kárigények tavaly és milyen változásokat hozhat az idei év az utasbiztosítások piacán.

Árhorrorral indul a kertszezon Magyarországon: mélyen zsebbe kell nyúlni a tökéletes pázsitért

Végre vége az éjszakai mínuszoknak, a héten már 20 fok fölé is kúszhat a hőmérséklet, indulhat hát az otthoni kertekben a fűnyírás! Ezért is gondoltunk arra, hogy szakemberek véleményét is kikérjük, milyen kerthez milyen típusú fűnyírót érdemes venni, de utánanéztünk az aktuális áraknak is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 18. 05:58