Elképesztő: ki nem találnád, mivel tarol a boltokban a híres magyar húsgyártó

agrarszektor.hu2023. június 17. 16:14

Az utóbbi időszak nehéz gazdasági helyzete, az infláció és a vele járó válság a húsipart is kedvezőtlenül érintette. A Pápai Hús ugyanakkor ezt az időszakot választotta termékportfóliója szélesítésére, és két új terméket is piacra dobott.

Érdemi fejlesztéseket hajtott végre a Pápai Hús, amellyel az utóbbi évek kedvezőtlen piaci eredményeit szeretné ellensúlyozni. Ez természetesen komoly forrásokat igényel, de a modernizáció és a termékportfólió bővítése a jelek szerint megtérülni látszik, legalábbis az elmúlt évi forgalomnövekedés ezt mutatja. A vállalat 2021-es év nettó árbevétele 18,374 milliárdról, 2022-ben 21 milliárd fölé nőtt. A kép ennél azért árnyaltabb, ahogy arról korábban az Agrárszektor is írt.

 

A Pápai Hús a hazai piacon úttörő szerepet játszik a húshelyettesítő termékek gyártásában és forgalmazásában. A húsfeldolgozás miatt meglévő magas szintű élelmiszerbiztonsági és minőségirányítási színvonalhoz újabb receptúrákat és gyártási kultúrát kellett kialakítani.  A Papa de Vega termékcsalád 2020 óta megtalálható az üzletek polcain. Ennek egyik legújabb eleme az idén nyáron megjelenő vegán steak és kebab húspótló termékek, amelyek megjelenését a grillszezonhoz igazították. Mi több Magyarországon ez lesz az első forgalomba kerülő előhűtött vegán steak. Az új termékek megszólalásig hasonlít húsos megfelelőjükre, ízük, illatuk és textúrájuk is megtévesztheti a legszakavatottabb kóstolót is. Mindemellett hőkezelés, szeletelés közben viselkedni is úgy viselkedik az új termék, mint alternatívája. A cég közleménye szerint a Papa de Vega termékcsalád népszerűsége folyamatosan növekszik: az értékesítés évente nagyjából megduplázódik, valamint a Pápai több hálózatnak is gyárt már saját márkás vegán készítményeket.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
húsipar, pápai-hús, vegán, növényi-alapú-termék, húsfeldolgozó, hústermék, növényi-alapú-hús, húshelyettesítő, vegán-termék,