Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.02. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.02. szombat

agrarszektor.hu
Napos időre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.09.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.09.02.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.09.02.) napon.

2023.09.02. szombat: Napos időre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Az Alpokalja és a Bakony mellett északkeleten is kialakulhat néhány zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél az ország északkeleti harmadában megélénkül.

A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között várható.
Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért szombaton fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.09.03 vasárnap: Észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, a legtöbb napsütés a délelőtt folyamán a déli országrészben lehet. A délután folyamán északnyugat felől elkezdődik a felhőzet csökkenése. Már délelőtt előfordulhat északon zápor, zivatar, napközben pedig már másutt is, elszórt jelleggel lehet csapadék. Estétől jelentősen csökken a csapadék esélye, akkor legfeljebb az Alföldön, illetve a középső területeken lévő összeáramlási zónában fordulhat elő záporeső. Az északira, északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között, északon 24 fok alatt alakul.

Friss híreink:

Ezek a trükkök tényleg működnek: így szabadulhatsz meg könnyen a hangyáktól

A hangyák sok bosszús pillanatot okozhatnak a házunkban és a kertünkben egyaránt, ezért fontos, hogy megfelelően védekezzünk ellenük. Nem könnyű ugyanakkor felvenni ellenük a harcot, főleg nem akkor, ha mindezt természetbarát módon szeretnénk megtenni. A lényeg, hogy ne essünk pánikba, alábbi cikkünk segítségével könnyedé megszabadulhatunk a nemkívánatos vendégektől úgy, hogy még a környezetünkben sem teszünk kárt.

Az előrelátó gazdák nem a minőségen spórolnak

Az időjárás kihívások, a jövedelmezőség problémái és más tényezők határozzák meg a gazdák gondolkodását, akik közül sokan így sem mondanak le a megfelelő és minőségi inputanyagok és vetőmagok használatáról - mondta el az Agrárszektornak Sergii Kharin, a Corteva Agriscience magyarországi ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a gazdasági nehézségek továbbra sem tették zárójelbe a fenntarthatósági törekvéseket, sőt, ezek a stratégiák segíthetnek a stabilabb megtérülés elérésében is.

Idén is keressük a mezőgazdaság legkiválóbb példáit (videó)

A Portfolio Csoport 2023-ban is megrendezi az év legjelentősebb agrárkonferenciáját, az Agrárszektor 2023-at. A már hagyományosan Siófokon megtartott kétnapos, nagyszabású esemény keretében idén is díjazzuk a legkiválóbb agrártermelőket és -szakembereket, akik különböző kategóriákban nyerhetik el az elismeréseket. A díjakra szeptember 15-ig lehet jelentkezni, a részleteket az érdeklődők itt találják. Összeállításunkban most néhány tavalyi díjazottal készült videót mutatunk be az olvasóknak, hogy inspirációként szolgáljanak az idei megmérettetésre.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezek az ország luxustelepülései: itt élnek a leggazdagabb magyar családok

Meglehetősen polarizált a magyar társadalom: a leggazdagabb hazai településeken 15-ször annyi jut megélhetésre, mint az ország legszegényebb térségeiben. A Pénzcentrum birtokába jutott, település szintű statisztikák szerint az országban közel ezer olyan település van, ahol az évi 1 millió forintot sem éri el az egy lakosra jutó nettó jövedelem. Ezzel szemben a 100-at sem éri el azon települések száma, ahol átlépi a 2 milliót ugyanez a mutató. A legszegényebb településeket bemutató cikkünk után most mutatjuk az ország 10 leggazdagabb lakóhelyét is.

Ezek a legfontosabb kerti munkák szeptemberben: itt a 13 pontos feladatlista

Bár itt van a szeptember, a meteorológiai nyár véget ért, de az előrejelzések szerint remek idővel indul a hétvége, szombaton a napsütésé lesz a főszerep, a hőmérséklet délutánra 27 és 32 fok fok közé emelkedik, így bátran tervezthetünk akár strandolást is, de a kert is meghálálja, ha ott tevénykedkedünk majd. A csúcshőmérséklet így szeptember elején még tartósan 23-25 fok lehet, élvezzük ki odakint az utolsó napsugarakat! Mutatjuk, mi az, amit a kertben mindenképp meg kell tennünk, mielőtt beköszönt a tartósan csapadékos, hidegebb ősz.    

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?