Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.23. szombat

agrarszektor.hu2023. szeptember 23. 07:45

Alapvetően sok lesz felettünk a felhő, a Dunántúlon inkább zárt, másutt szakadozottabb lehet a felhőtakaró, a keleti országrészben süthet legtöbbet a nap - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.09.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.09.23.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.09.23.) napon.

2023.09.23. szombat: Alapvetően sok lesz felettünk a felhő, a Dunántúlon inkább zárt, másutt szakadozottabb lehet a felhőtakaró, a keleti országrészben süthet legtöbbet a nap. Délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, amelyből főleg a Dél-Dunántúlon sokfelé várható tartós, intenzív eső, de a déli határnál és a Dunától keletre záporok, akár károkozó szélrohamokkal kísért heves zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé jelentős csapadékmennyiség hullhat! Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló a szél megélénkül, olykor megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 33 fok között várható, nyugatról délkelet felé haladva várható egyre melegebb idő.
Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.09.24 vasárnap: Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de helyenként több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé várható eső, záporeső, főként a Dunától keletre zivatarok is kialakulnak. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Az északi, északkeleti szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 26 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb, keleten, délkeleten a melegebb idő.

Friss híreink:

Végzetes hiba a kertben: itt a lista, ezeket soha ne tedd bele a komposztba

Itt az ősz, lassan hullani kezdenek a levelek. E folyamatot nézhetjük a probléma oldaláról is, de onnan is, hogy e zöldhulladék komposztálva kiváló tápanyag utánpótlásra. Növényi hulladék nem csak a kertben, hanem a lakásban is keletkezik a konyhai előkészítés során. Ma már beszerezhetők olyan beltéri komposztálók, melyek egyáltalán nem engedik ki a szagokat. Az így készült komposzttal szobanövényeinket táplálhatjuk akár úgy is, hogy komposzt teát készítünk belőle.

Tojástermelés fogyasztói elvárás szerint - fellélegezhetnek a termelők?

A tojástermelők még alkalmazhatják a ketreces tartást, de hogy meddig, azt pontosan nem lehet tudni. Megnehezíti a szereplők tervezését, hogy az áruházláncok a hírek szerint levennék a polcokról a ketreces tojást. Hosszabb távon kérdés tehát, hogy a szabályozói változások, vagy a piac kényszeríti ki a váltást.

Sokan hiszik magukról, hogy laktózérzékenyek, de a szakértő szerint tévedhetnek

Azt lehet mondani, hogy a tej és a tejtermékek fogyasztása egyidős az emberi civilizációval. És bár sokan úgy hiszik, hogy a tejcukor érzékenység, avagy laktóz intolerancia az elmúlt évek, évtizedek problémája, és sokan állítják, hogy ebben a betegségben szenvednek, ezek az emberek tévedhetnek is. Ami még pikánsabbá teszi a helyzetet, hogy a legfrissebb kutatások kimutatták, hogy a laktóz intolerancia egy jóval régebbi, évezredes probléma, amihez az európai emberek egy jó része "egyszerűen" alkalmazkodott. De mi is ez a laktóz érzékenység? Milyen tünetei és következményei vannak? Mit lehet tenni ellene? Az Agrárszektor ennek járt utána.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ide vette be magát a dúsgazdag fővárosi elit: ezek a kommunák még a Holdról is látszanak

Amennyiben a szegregáció kérdéskörét vizsgáljuk, akkor a különböző jóléti mutatókat (az egy főre jutó jövedelmi különbségekről ITT és ITT, illetve ITT is írtunk) tökéletesen lekövetik az ingatlanárak. Így van ez a fővárosban is, ahol az új építésű lakások piacán egyértelműen látszik a felső tízezer elszakadása a társadalomtól. Az árszínvonal sok budapesti városrészben annyira elszállt, hogy az odaköltözők, mint szomszédok, egyfajta kommunát alkotnak a jövedelmi egyenlőtlenségek spektrumán. Összességében a 2023 harmadik negyedéves adatok pedig azt mutatják, hogy újra beindult a drágulása fővárosi új lakások piacán, és már meghaladta a 1,5 milliót közelíti az átlagár. Buda árszínvonala pedig egyértelműen kilőtt, itt már átlagosan 1 millió 755 ezer forintot kell kifizetnie egyetlen négyzetméterért annak, aki nem keveredne nála szegényebekkel.

Borzasztó hajrában vannak a vidék éttermek: csak így tudnak talpon maradni?

A vidéki vendéglátóegységeknek nem könnyű megállni a helyüket a jelenlegi gazdasági helyzetben és a csökkenő vendégforgalom közepette. De vajon hogyan tudnak kitűnni a tömegből, és szólíthatják meg a helyi és a turista vendégeket? Ebben segíthet a gasztronómiai marketing, amely nem csak az online jelenlétet és a közösségi média használatát jelenti, hanem az élményalapú marketinget, az árazást, a rendezvényszervezést, és a helyi közösség bevonását is. Mindezekről beszélgettünk Tanai Leventével, a BOOM csoporthoz tartozó Hypin' marketing ügynökség gasztro marketing szakértőjével. Csapatuk kreatív marketingeszközökkel segítik a vidéki vendéglátóegységeket abban, hogy kitűnjenek a tömegből.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,