Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.02. hétfő

agrarszektor.hu2023. október 2. 07:45

Túlnyomóan napos idő várható fátyolfelhőkkel, az ország északkeleti harmadán gomolyfelhőkkel is - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.10.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.10.02.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.10.02.) napon.

2023.10.02. hétfő: Túlnyomóan napos idő várható fátyolfelhőkkel, az ország északkeleti harmadán gomolyfelhőkkel is. Csapadék nem lesz, és a szél is gyenge marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul, nyugaton lesz a melegebb, keleten a hűvösebb idő.
Késő estére 8 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.10.03 kedd: A pára-, illetve ködfoltok feloszlása után derült vagy gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A déli szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet délután 22, 28 fok között alakul.

Friss híreink:

Ez a növény erős kihívója lehet a kukoricának a magyar földeken

Az utóbbi időszakban tapasztalható bizonytalan környezet miatt egyre több gazda gondolkodik el azon Magyarországon, hogy a megszokott napraforgó és kukorica helyett új növények termesztésébe kezd - mondta az Agrárszektornak Bene Zoltán, a Karintia Kft. cégvezetője. Kiemelte, látványosan megnőtt a szója iránt érdeklődők száma hazánkban, ami részben annak köszönhető, hogy könnyebben és gyorsabban értékesíthető, és jóval kisebb az inputanyag-szükséglete. A takarékos termesztéshez az is hozzájárul, hogy minőségi vetőmaghasználat esetén a nitrogén használata is elhagyható. Emellett komoly - a termelési költség több mint negyedét fedező - extra támogatást kaphatnak azok, akik a szóját választják.

Az ausztrálok nem viccelnek, hamarosan ilyen gépek lephetik el a földeket

A SwarmFarm Robotics bejelentette, hogy 2024 áprilisában elindítja a Dock and Refill technológiát. Ez a fejlesztés lehetővé teszi az ausztrál cég robotjai számára, hogy önállóan feltankolják és feltöltsék magukat.

Szénmegkötő gazdálkodás - nem csak a környezetnek, a termelőnek is jó

Biztosan egyre többen olvasnak – különösen a klímaváltozás kapcsán - a szénmegkötés fontosságáról, így többek között a „Carbon farming” jelentőségéről is. Sokan már mélységében ismerik a témát, s élnek is a szénmegkötő gazdálkodás adta előnyökkel. Azonban bizonyosan vannak még néhányan, akik most próbálják megérteni ennek fontosságát, s tanulmányozni előnyeit, az ebben rejlő lehetőségeket. Ahhoz, hogy az ember pontosan megértse, hogyan került ilyen fontos szerepbe a szén és a szén-dioxid, és hogy milyen szerepet játszanak ezek az életben, elengedhetetlen pár szót ejteni a jelentőségükről.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Surányi György: nem volt itt gazdasági csoda, Magyarország elfelejtheti a fenntartható növekedést

A 2010-2020 közötti időszak talán a hazai gazdaság legsikeresebb 10 éve volt állítják sokan, akik azonban arról megfeledkeznek, hogy az egész régióban ugyanez a fellendülés zajlott le, és Magyarország is nagyjából az átlagos eredményt hozta a fejlődés terén. Vagy mégsem? A Pénzcentrum két korábbi jegybankelnököt kérdezett arról, mi a véleményük a jelenlegi gazdasági helyzetről, illetve hogy valóban lehet-e az elmúlt időszakot csodának nevezni. Surányi György és Bod Péter Ákos szerint sincsenek túl jó kilátásai a hazai gazdaságnak.

Gyűlnek a viharfelhők a Volán körül: a csalódott sofőrök inkább a szomszédban kezdenek új életet

Egyre feszültebb a helyzet a Volánbusznál, a társaságnál nemcsak a súlyos sofőrhiány okoz komoly problémát, de az is, hogy van olyan telephely, ahol az autóbuszvezetők forgalmi kompenzációs pótléka, tízszerese a legkisebb elszámolt pótléknak.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,