Itt az Agárdi új dobása: különleges párlatokkal rukkolt elő a főzde

agrarszektor.hu2023. október 2. 20:24

Az Agárdi Pálinkafőzde öt új termékkel bővíti kínálatát. Az újdonságok között megtalálható két különböző vulkanikus termőhelyről származó, több, mint 10 évig érlelt XO brandy, az Amphora pálinka család három új tagja, valamint a világon egyedülálló, amforában érlelt szűretlen gin is.

A tavalyi év különleges mérföldkő volt az Agárdi Pálinkafőzde számára, hiszen 20 éves fennállását ünnepelte. Két évtized alatt az Agárdi név a minőség és az innováció szinonimájává vált az igényes hazai alkohol fogyasztók körében. Több éves előkészület után az Agárdi idén is több különlegességgel készült a prémium párlatok kedvelői számára.

Öt új termékkel rukkolt elő az Agárdi, az egyik a 2Vulkán XO Brandy, egy több mint 10 évig érlelt borpárlat, mely két vulkanikus borvidéken, a Somlón és Tokajban termelt furmint borból készült. A tavalyi évben debütált Amphora család három új taggal bővül, nevezetesen Cigánymeggy, Irsai Olivér és Kajszibarack ízekkel. Az agyag amforában történő érlelés különleges textúrát kölcsönöz a pálinkáknak, miközben megőrzi azok gyümölcsös jellegét. Az Agárdi Amphora Gin harsogóbb citrusféléket, új szárított virágokat tartalmaz, a lepárlást pedig néhány hónapos amfora érlelés követte, majd szűretlenül került a pálinkák esetében már jól ismert kerámia palackba. Az új termékek limitált mennyiségben készült alkotások, amelyek fine dining éttermekben, prémium bárokban és minőségi ital szaküzletekben október 1-től elérhetőek.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
bor, tokaj, pálinka, párlat, gyümölcs, kajszibarack, meggy, étterem, furmint, borvidék, pálinkafőzde, agárdi-pálinkafőzde, gyümölcsös, kajszi, irsai-olivér,