Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.04. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.04. szerda

agrarszektor.hu
Hidegfront szakadozott felhőzete vonul végig az országon, emellett több órára kisüt majd a nap, ugyanakkor a délnyugati, déli megyékben felhősebb idő várható és elsősorban ott helyenként eső, záporeső előfordulhat - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.10.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.10.04.) napon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.10.04.) napon.

2023.10.04. szerda: Hidegfront szakadozott felhőzete vonul végig az országon, emellett több órára kisüt majd a nap, ugyanakkor a délnyugati, déli megyékben felhősebb idő várható és elsősorban ott helyenként eső, záporeső előfordulhat. Az északias szél nagy területen lesz erős, főleg a nap első felében a Dunántúl magasabban fekvő részein, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek. Délutánra veszít erejéből a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 25 fok között alakul, de a tartósabban felhős részeken hűvösebb is lehet.
Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront vonul át felettünk, amely megterhelheti a frontra érzékenyek szervezetét. Náluk elsősorban fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2023.10.05 csütörtök: Napos idő várható kevés felhővel, csapadék nélkül. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A maximum 20 és 25 fok között alakul.

Friss híreink:

Méregdrága luxus a wagyu, mégis megveszik

Sokak számára bizonyára felfoghatatlan lehet az, hogy egy kiló húsért 100 ezer forintot kifizessen - pedig van, aminek bizony ennyi az ára. Egy top minőségű wagyu kilója ugyanis valóban megütheti ezt az összeget, viszont fontos kiemelni, hogy ez nem minden wagyura igaz, nem kerül minden gramm hús többe az aranynál. Persze, az árát akkor is megkérik. A sokakat foglalkoztató kérdés, hogy vajon miért kerülhet ennyibe és valóban indokolt-e ez az ár? Elöljáróban annyit, hogy ahogyan a mondás is tartja: az idő pénz.

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Prémium kategóriába tartoznak a mangalicából készült termékek, így nem csoda, ha az elmúlt időszakban a fogyasztók inkább más árut tettek a kosarukba. Spanyolországba átlagosan évente mintegy 30 ezer sonka kerül. Az igények egy időre beszűkültek, de mostanra úgy tűnik az export piacok és belföldi kereslet is kezd megélénkülni.

Ez az ország árasztja el hallal az európai piacot - meglepő a nyertes

2021-ben az Európai Unióban a becslések szerint a halak, puhatestűek és rákfélék tenyésztésével foglalkozó akvakultúra ágazat mintegy 1,1 millió tonna vízi élőlényt állított elő. A termelés kétharmadát négy uniós ország adta: Spanyolország, Franciaország, Olaszország és Görögország. Azonban még az EU teljes termelése is elmaradt Norvégiától, amely egymagában is jelentősen több halat és vízi élőlényt állított elő, mint a 27 tagállam együttesen.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Hiába félállás, majdnem teljes fizetést adnak: ezek most a legjobb fusi melók itthon

Noha a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bérének akár a 80 százaléka is megszerezhető vele, a magyarok mégsem kapkodnak a részmunkaidős állások iránt. Pedig az ilyen formában elérhető állások szinte végeláthatatlan számban állnak rendelkezésre, a munkaerőhiány pedig jelentős adut jelenthet a dolgozók számára.

Így szállj szembe a rezsidémonnal: rengeteget spórolhatsz, ha most cserélsz ablakot

Ahogy egyre jobban közeledik a tél, és vele együtt a fűtési szezon, egyre inkább hangsúlyossá válik a megfelelő szigetelés, valamint a nyílászáróink éppsége otthonunkban. Mégis fontos szem előtt tartanunk az erre fenntartott költségvetésünket. Ugyanis 2022-től a fokozatosan felgyorsuló infláció az építési termékek gyártási költségtényezőiben is jelentősen megmutatkozott, így különösen bérek és a gyártási alapanyagok terén, tehát a nyílászárók esetében is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 06:03