Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.05. csütörtök

agrarszektor.hu2023. október 5. 07:45

A nap nagyobb részében napos időre számíthatunk időszakosan megnövekvő fátyolfelhőzettel, majd késő délutántól északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem várható - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.10.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.10.05.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.10.05.) napon.

2023.10.05. csütörtök: A nap nagyobb részében napos időre számíthatunk időszakosan megnövekvő fátyolfelhőzettel, majd késő délutántól északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem várható. A nyugatias szelet néhol élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 24 fok között alakul.
Késő estére 8 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.10.06 péntek: Éjszaka erősebben felhős területek is lehetnek, nappal a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati, majd délnyugati szél néhol időnként megélénkül. Délutánra 19 és 24 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Dollármilliókat gyűjtött össze a 2 magyar fiatal: imádják a terméküket az USA-ban

Bár igény van rá, felhasználóbarát kínálat nincs az otthoni gombatermesztésre. Ezt felismerve alkotta meg két magyar fiatal azt a teljesen automatizált okos berendezést, amellyel bárki könnyen termeszthet otthon gombát. Az ötlethez csak közösségi finanszírozással már összegyűjtöttek 2 millió dollárt, így hamarosan elindulhat az eszközök gyártása - tájékoztatta az Agrárszektort Schaffhauser Sámuel, a Shrooly egyik alapítója. Hozzátette, a legnépszerűbb „csomagjuk” jelenleg 369 dollárba kerül, és nem titkoltan az USA és Nyugat-Európa a főbb piacaik. 

Itt a nagy kérdés: tényleg kevesebb húst fogunk enni a jövőben?

A húsfogyasztás világszerte több mint kétszeresére nőtt az elmúlt 20 évben, 2018-ban elérte a 320 millió tonnát. Jelenleg csökkenő fogyasztási kedv figyelhető meg több gazdagabb országban is. A hazai vásárlások egyre inkább az alacsonyabb árfekvésű termékek felé tolódnak.

Mi teremhet nyereséget az agráriumban? - Kiderül az Agrárszektor Konferencián

Milyen ártendenciák várhatók a meghatározó növénytermelési és állattenyésztési ágazatokban a következő időszakban, és mit érdemes termelni a magyar mezőgazdaságban? - többek között e kiemelt témákkal foglalkozik a siófoki kétnapos Agrárszektor Konferencia, amelyet november 29-30-án rendez meg a Portfolio Csoport.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Te is lelépnél Angliába melózni? Ma már nem olyan egyszerű, erről jobb ha tudsz

Az Egyesült Királyság 2020. január 31-i hatállyal kiléptek az Európai Unió kötelékéből, ami jól megkavarta az angliai munkavállalást: az uniós polgárok korábbi megszokott szabad munkaerő-mozgása megszűnt, tehát a magyar állampolgárok munkavállalása is csak a brit kormány által bevezetett vízumrendszer alapján lehetséges. Elmagyarázzuk, pontosan milyen feltételekkel lehet ezt kérelmezni, ahogy annak is utánajártunk, milyen feltételekkel lehet valaki brit állampolgár.

Ezekkel a praktikákkal tízmilliókkal növelheted meg otthonod értékét: itt a szakértők tanácsa

Felgyorsult a lakásárcsökkenés Magyarországon a KSH legfrissebb, 2023 második negyedéves adatai szerint. Márpedig akinek ingatlanja van, annak nem mindegy, hogy megőrzi-e az értékét, vagy veszít belőle, pláne, ha befektetésnek vette. Aki vásárolna mostanában, annak ez talán jó hír lehet, ám összességében egyfajta lejtmenet figyelhető meg most az ingatlanpiacon. De hogyan is emelhetjük a lakásunk vagy házunk értékét? Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzőjét és Futó Pétert, a Portfolio elemzőjét kérdeztük erről és sok minden másról a lakásokkal kapcsolatban.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,