Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.06. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.06. péntek

agrarszektor.hu
Kora délelőtt a fátyolfelhők levonulnak és a délnyugati részeken is felszakad a felhőzet, és ezt követően már országszerte napos, száraz időre van kilátás többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.10.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.10.06.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.10.06.) napon.

2023.10.06. péntek: Kora délelőtt a fátyolfelhők levonulnak és a délnyugati részeken is felszakad a felhőzet, és ezt követően már országszerte napos, száraz időre van kilátás többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. A nyugati, északnyugati szelet néhol, főként a Dunántúlon élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között alakul. Késő estére 8 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hazánk fölé pár fokkal hűvösebb levegő áramlik, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, valamint általános „restség” válik uralkodóvá.

A következő napon várható időjárás

2023.10.07 szombat: Változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, délnyugati szél. A csúcsérték 20 és 26 fok között várható.

Friss híreink:

Fillérekért veszik a körtét az élelmes magyarok: itt juthatsz hozzá olcsón

Javában tart a körteszezon, az ősz egyik kedvenc gyümölcsét egészen október végéig szedik a hazai ültetvényeken. Hazánkban közel 2000 hektáron termelnek körtét, köztük számos tájfajtát. Bár pontos adatokkal még nem rendelkezünk az idei hozamokat illetően, már most biztosra lehet venni, hogy a tavalyinál több körte fog teremni idén. De hol lehet a legjobb áron beszerezni a friss, hazai körtét? Szerencsére több helyen is szedhetünk magunknak a piaci és bolti árakhoz képest olcsóbban ebből a szezonális gyümölcsből.

Nem a multiláncok, hanem a magyar boltok árulják az importtejet

Nem a kiskereskedő láncok, hanem a nagykereskedelmi szektor hozta be Magyarországra hosszú évek után először az import dobozos tejet. A külföldi áru mennyisége egyelőre nem sok, az import növekedésének mértéke azonban kirívó. A döntően Csehországból és Szlovákiából származó tételekkel nem a sokat támadott nemzetközi láncokban, hanem a magyar tulajdonú, regionális vagy független élelmiszerboltokban találkozhatunk.

Dollármilliókat gyűjtött össze a 2 magyar fiatal: imádják a terméküket az USA-ban

Bár igény van rá, felhasználóbarát kínálat nincs az otthoni gombatermesztésre. Ezt felismerve alkotta meg két magyar fiatal azt a teljesen automatizált okos berendezést, amellyel bárki könnyen termeszthet otthon gombát. Az ötlethez csak közösségi finanszírozással már összegyűjtöttek 2 millió dollárt, így hamarosan elindulhat az eszközök gyártása - tájékoztatta az Agrárszektort Schaffhauser Sámuel, a Shrooly egyik alapítója. Hozzátette, a legnépszerűbb „csomagjuk” jelenleg 369 dollárba kerül, és nem titkoltan az USA és Nyugat-Európa a főbb piacaik. 

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ez lehet a magyarok új slágerországa: ilyen olcsón utazhatsz most télből a nyárba

Még el sem kezdődött igazán az ősz, de a magyar utazók egy része már a téli tengerparti kiruccanását tervezi: van iroda, ahol 30 százalékos a forgalomnövekedés. Úgy tűnik a jelenlegi gazdasági körülmények ellenére az utazás még mindig elöl szerepel a prioritási listán. Egyiptom, Törökország, Dubai örök kedvenc, de meglepő, új szereplők is felkerültek a legnépszerűbb őszi úti célok listájára, Omán például új a hazai piacon, ennek megfelelően könnyen találhatunk ide kedvezményes, bevezető ajánlatokat.

Filléres pogácsák nem csak ünnepnapokra: ha így készíted őket, másnap is tökéletesek lesznek!

Túlzás nélkül nevezhetjük a magyar konyha legnépszerűbb sós süteményeinek a pogácsákat, melyeknek a száma jóformán azonnal megtizedelődik, amint kikerülnek a sütőből. Járjunk utána, milyen süteményekről van szó, hogyan kell elkészítenünk a pogácsa tésztáját és milyen trükköket érdemes bevetnünk, hogy a sütemények másnap is puhák legyenek!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 06:03