Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.07. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.07. szombat

agrarszektor.hu
A nap nagyobb részében fátyolfelhős, napos idő várható, majd késő délutántól észak felől már vastagabb felhők érkeznek, de csapadék nem lesz - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.10.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.10.07.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.10.07.) napon.

2023.10.07. szombat: A nap nagyobb részében fátyolfelhős, napos idő várható, majd késő délutántól észak felől már vastagabb felhők érkeznek, de csapadék nem lesz. A délnyugati szél fokozatosan megélénkül, az északkeleti tájakon helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.
Késő estére általában 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.10.08 vasárnap: Hidegfront felhőzónája vonul át, mögötte délután észak, északkelet felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap. Helyenként előfordul záporeső. A nyugati, majd az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A maximum-hőmérséklet 17, 25 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb idő és napközben fokozatosan mindenütt hűlhet a levegő.

Friss híreink:

Jó minőségű a magyar bárány, de alig eszünk belőle

Egyes becslések szerint hazánkban az évi egy főre jutó juhhús fogyasztás mindössze 0,35-0,45 kilogramm, amivel jócskán elmaradunk az uniós átlagtól - ez 1,3 kilogramm fejenként. Mivel a bárány a minőségi húsok közé tartozik, ez meglátszik az árán is. Vannak azonban olyan alkalmak, amikor többen is megengedhetik maguknak.

Továbbra is a baromfihúst favorizáljuk - messze a csirke a legnépszerűbb

Felmérések szerint a baromfihús-fogyasztás várhatóan 154 millió tonnára nő világszerte a 2031-es időszakra. A csirkehús népszerűsége Magyarországon továbbra is töretlen és az infláció, valamint a bérek stagnálása is arra készteti az embereket, hogy az olcsóbb baromfihúsokhoz nyúljanak.

Fillérekért veszik a körtét az élelmes magyarok: itt juthatsz hozzá olcsón

Javában tart a körteszezon, az ősz egyik kedvenc gyümölcsét egészen október végéig szedik a hazai ültetvényeken. Hazánkban közel 2000 hektáron termelnek körtét, köztük számos tájfajtát. Bár pontos adatokkal még nem rendelkezünk az idei hozamokat illetően, már most biztosra lehet venni, hogy a tavalyinál több körte fog teremni idén. De hol lehet a legjobb áron beszerezni a friss, hazai körtét? Szerencsére több helyen is szedhetünk magunknak a piaci és bolti árakhoz képest olcsóbban ebből a szezonális gyümölcsből.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezekkel a hamis élelmiszerekkel verik át a legtöbb magyar vásárlót: nagyon könnyű kelepcébe sétálni

Az élelmiszer-hamisítás bár globális probléma, egyes országokat jóval komolyabb mértékben érint, mint másokat. Magyarország ebből a szempontból szerencsés, de azért nálunk is akadnak meredek hamisítási botrányok. Igaz, nálunk a rossz fiúk nem gondolják túl a dolgokat, a legtöbb élelmiszer-hamisítási ügyben ugyanis a lejárati idő manipulálása, az átcímkézés a tilosban járók bűne. Ennél azonban jóval veszélyesebb hamisítási módszerek is vannak, olyanok is, amik komoly egészségügyi károkat is okozhatnak egy embernek. Cikkünkben bemutatjuk, melyek ezek, de sorra vesszük a világ legtöbbet hamisított élelmiszereit is az olíva olajtól a mézen át a gyümölcslevekig.

Hány használat után kell kitakarítani a kávégépet? Fogadjunk, hogy ezt te sem tudtad!

Sok ember számára valóságos reggeli rituálé a kávéfogyasztás. Ha rendszeresen használjuk kávégépünket, akkor jó ha odafigyelünk annak tisztaságára is, ugyanis gyakrabban kell tisztítani, mint ahogy azt gondolnánk. A rendszeres használat mellett fennáll annak a veszélye, hogy eszközünkben megtelepedhetnek gombák vagy bepenészedhet, ha nem takarítjuk kellően. Tehát a gyakori használat több tisztítást igényel, sőt az sem mindegy, mivel és hogyan végezzük a pucolást. Ebben a cikkben minden benne van, amit a kávégép takarításáról tudnod kell.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 06:03