Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.08. vasárnap

agrarszektor.hu2023. október 8. 07:45

Kora délutánig többnyire közepesen és erősen felhős lesz az ég, majd északkelet felől csökken a felhőzet, ugyanakkor a Dunántúlon végig felhős idő marad - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.10.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.10.08.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.10.08.) napon.

2023.10.08. vasárnap: Kora délutánig többnyire közepesen és erősen felhős lesz az ég, majd északkelet felől csökken a felhőzet, ugyanakkor a Dunántúlon végig felhős idő marad. Elvétve valószínű csapadék, főleg a nyugati és a keleti megyékben alakulhatnak ki záporok. Az északnyugati, északi szél időnként megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, ami az északi tájakon már reggel, kora délelőtt beáll.
Késő este 5, 15 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás terheli az arra érzékenyeket. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. Emellett a szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek.

A következő napon várható időjárás

2023.10.09 hétfő: Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Elszórtan előfordul eső, zápor, nagyobb eséllyel északon, északkeleten. A déli, délnyugati, majd nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban -1, +11, délután 9, 22 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb, nyugaton, délnyugaton az enyhébb idő.

Friss híreink:

Nagyot lép az agrárium: jönnek az elektromos traktorok

A Fendt további fejlesztéseket hajtott végre az elektromos e100-as traktorán, és a november 12-18. között a németországi Hannoverben megrendezésre kerülő Agritechnica mezőgazdasági kiállítás és vásár után megkezdi korlátozott értékesítését. Az első prototípusokkal ellentétben a német gépgyártó most egy keskeny nyomtávú változat mellett döntött.

Jó minőségű a magyar bárány, de alig eszünk belőle

Egyes becslések szerint hazánkban az évi egy főre jutó juhhús fogyasztás mindössze 0,35-0,45 kilogramm, amivel jócskán elmaradunk az uniós átlagtól - ez 1,3 kilogramm fejenként. Mivel a bárány a minőségi húsok közé tartozik, ez meglátszik az árán is. Vannak azonban olyan alkalmak, amikor többen is megengedhetik maguknak.

Továbbra is a baromfihúst favorizáljuk - messze a csirke a legnépszerűbb

Felmérések szerint a baromfihús-fogyasztás várhatóan 154 millió tonnára nő világszerte a 2031-es időszakra. A csirkehús népszerűsége Magyarországon továbbra is töretlen és az infláció, valamint a bérek stagnálása is arra készteti az embereket, hogy az olcsóbb baromfihúsokhoz nyúljanak.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Brutális bírságokat osztogatnak Budapesten: retteghetnek az autósok, a kocsit is simán elviszik

Tavalyhoz képest jóval több autót szállítottak el a budapesti kerületekben - derült ki az önkormányzatok válaszaiból. A szabálytalan parkolás miatt elvitt kocsikért általában jelentkeznek a tulajdonosok, viszont az elhagyott roncsautókat szinte senki sem váltja ki az elszállítást követően. Összességében 100 ezer forint feletti összegbe is kerülhet, ha valakire lecsap a lopós autó, ez függ a szabálysértés mértékétől is. Megkérdeztük a kerületeket arról is, milyen kirívó esetekkel találkoztak az utóbbi időben: például a józsefvárosi önkormányzattól megtudtuk, előfordult, hogy drogot terjesztettek a roncsautókból, de rothadó húst is találtak egyben. Újpesten egy összetört luxusterepjáró tulajdonosa hányt fittyet a szabályokra és a felszólításokra.

Elképesztő, mennyi magyar főz otthon pálinkát: kevesen tudják, pedig így bírság jár érte

Idén is megsanyargatta a pálinkafőzőket az időjárás. A korai fagyok, majd az ezt követő aszályos időjárás bizony nem kímélte a gyümölcsösöket. Ennek apropóján lettünk kíváncsiak a magánfőzőket érintő legfontosabb változásokra, ezért szakértőket kérdeztünk a magyar pálinkahelyzetről. A HelloVidék kérdéseire a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint Nagy Attila, a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesületének elnöke válaszolt.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,