Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.10. kedd

agrarszektor.hu2023. október 10. 07:45

Az ország északkeleti és délnyugati harmadában változóan, míg középen inkább erősen felhős idő ígérkezik - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.10.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.10.10.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.10.10.) napon.

2023.10.10. kedd: Az ország északkeleti és délnyugati harmadában változóan, míg középen inkább erősen felhős idő ígérkezik. Kisebb eső főként a Dunántúlon fordulhat elő. A légmozgás alapvetően gyenge, mérsékelt marad.

A csúcshőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között valószínű, de északon helyenként 13, délnyugaton, nyugaton néhol 23 fok is lehet.
Késő estére 7 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Megszűnő hideg fronthatással számolhatunk. A frontra érzékenyeknél fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2023.10.11 szerda: A pára-, ködfoltok, illetve rétegfelhőzet feloszlását követően - ami néhol csak lassan történhet meg -, gomoly- és fátyolfelhők zavarják majd a napsütést. Számottevő csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. Délutánra 19 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten azonban ennél hűvösebb is lehet.

Friss híreink:

Kulik Zoltán: fordulóponthoz érkezett az agrárium 2023-ban

Tragikus jelenleg a növénytermesztők helyzete Magyarországon, és habár eddig az állattenyésztés volt a mostohagyerek hazánkban, ez 2023-ban megváltozhat - mondta az Agrárszektornak Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, olyan dolog történik idén a magyar mezőgazdaságban, amire korábban nem volt példa, egy komplex mezőgazdasági cég most ugyanis inkább az állattartás felé tendál szemben a növénytermeléssel. A szakember többek között arról is beszélt lapunknak, hogy ha az ukrán kukorica nem jött volna be hazánkba, akkor az állatállományunk 20-30 százalékkal csökkent volna, de elárulta azt is, mire számít a következő időszakban a magyar takarmányiparban, illetve, miért jelenthető ki az, hogy 2023 a sertéstenyésztők éve lesz idehaza.

Fiatal nő férfias pályán: így csinálja a 400 mangalicát nevelő Fekete Zsóka

A világ folyamatosan fejlődik, ugyanakkor van, ami nem változik: a sztereotípiák. Ez a mezőgazdaságban talán hatványozottan igaz, főleg, ha nőként próbál meg valaki helyt állni. Pláne fiatal nőként. Az viszont tagadhatatlan, hogy például az állattenyésztés egy férfias szakma, tekintve, hogy komoly fizikai erő szükséges hozzá. Kérdés, hogy akkor nőként hogyan lehet ebben a szektorban érvényesülni? Erre adta meg a választ a közel 400 mangalicát nevelő Fekete Zsóka.

Nagyot lép az agrárium: jönnek az elektromos traktorok

A Fendt további fejlesztéseket hajtott végre az elektromos e100-as traktorán, és a november 12-18. között a németországi Hannoverben megrendezésre kerülő Agritechnica mezőgazdasági kiállítás és vásár után megkezdi korlátozott értékesítését. Az első prototípusokkal ellentétben a német gépgyártó most egy keskeny nyomtávú változat mellett döntött.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nem csak a határokat zárták le: nagyon nehezen költözhetnek a magyarok Szlovákiába

A legutóbbi népszámlálás adatai alapján összesen mintegy 420 ezer magyar él Szlovákiában. Számuk azonban folyamatosan csökken, melyen nem segít, hogy a szlovák állampolgárság megszerzése rendkívül bonyolult folyamat.

Ez most komoly, tényleg jönnek a Fülöp-szigeteki sofőrök a Volánbuszokra? Itt a busztársaság válasza!

Cáfolta azokat a híreszteléseket a Volánbusz, amely szerint ezer fős létszámhiánnyal küzdene a társaság, ugyanakkor elismerte lapunknak a sofőrhiány tényét, ám ennek ellenére nem tervezik külföldi munkavállalók felvételét.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,