Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.05. vasárnap

agrarszektor.hu2023. november 5. 07:45

Eleinte borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.11.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.11.05.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.11.05.) napon.

2023.11.05. vasárnap: Eleinte borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Egyes részeken kiadós mennyiségű csapadék hullhat. Ugyanakkor a déli óráktól nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, lassanként megszűnik a csapadék. A déli, délnyugati szelet nagy területen kísérik erős, átmenetileg viharos lökések.

A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 9 és 17 fok között alakul, de délnyugaton egy-két fokkal magasabb értéket is mérhetünk. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatásra számíthatunk, de az időszak nagyobb részében a melegre érzékenyek panaszai lehetnek erősebbek. Előfordulhat fejfájás, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság.

A következő napon várható időjárás

2023.11.06 hétfő: A pára-, ködfoltok feloszlása után nagyrészt napos időre számíthatunk, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar előfordulhat. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödhet a déli, délnyugati szél. A maximum 13 és 19 fok között alakul.

Friss híreink:

A hollandok meglépték: őrület, mi várhat a szántóföldekre 2024-től

Precíziós ekét épített a holland Zocon gépgyártó. Az eszköz 15 méter széles, 2,2 centiméteres tőtávolsággal. A Zocon közlése szerint a precíziós eke célja, hogy a veszélyeztetett kultúrákban a gyomokat már korai szakaszban kezelje.

Fillérekért juthatsz így zöldségekhez télen: mutatjuk, hogy csinálják a profik

Télen sajnos nálunk nem nőnek a kertben zöldségek, érdekes módon mégis van egy olyan kategória, hogy „téli zöldségek”. Kis rákészüléssel ugyanis - szerencsére - télen sem kell nélkülözzük ezeket a konyhai alapanyagokat, hiszen vagy tárolással, vagy a kertben tartással rengeteg zöldség könnyen frissen tartható.

Leáldozóban a kukoricának? Ezzel a növénnyel most kaszálhatnak a gazdák

A 2022-es rendkívüli szárazság és annak következményei ellenére idén 67 ezer hektáron vetettek szóját a magyar gazdák. Ez a közel 10 százalékos vetésterület-növekedés azonban nem volt teljesen kockázatok nélkül való: ha az idei évben jó eredményeket hoz a növény, az további területnövekedéssel járhat, ellenkező esetben azonban ismét elkezdődhet a termőterület zsugorodása. Az Agrárszektor által megkérdezett gazdák szerint azonban az országos átlag kétszerese termett a földjükön, így kijelenthető, 2023-ban megérte ezzel a növénnyel foglalkozni.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Leesik az állad: minimum ekkora fizetés kell, ha hitelre akarsz ma lakást venni itthon

Az Eurostat adatai szerint 2015 és 2021 között több mint kétszeresére nőttek a magyarországi ingatlanárak. Igaz ugyan, hogy a szóban forgó időszakban a hazai átlagfizetések is jelentős mértékben emelkedtek, ugyanakkor ennek a jelentős részét elvitte az elmúlt két évben tomboló infláció. Hogyan is állunk tehát most? Mekkora önerővel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy egyáltalán a hitelfelvételre gondolhassunk, illetve mekkora jövedelem szükséges ahhoz, hogy hitelképesek legyünk? Az alábbiakban erre keressük a választ a főváros és a vármegyeszékhelyek vonatkozásában.

Hiába a húzós árak, tömegek pihennek ezeken a gyógyító helyeken ősszel: vajon mi a titkuk?

Mi másra vágynánk a szürke novemberben, különösen a hidegebb, borúsabb napokon, mint kinyújtóztatni fáradt tagjainkat egy termálvizes medencében, vagy egy jó relaxálásra a szaunában, netán egy teljes masszázsra? A termál- és gyógyfürdők látogatása kiváló lehetőség arra, hogy feltöltődjünk, és gondoskodjunk a testi-lelki egészségünkről, hiszen ezeken a helyeken minden adott, hogy néhány napot eltöltve itt újult erővel vágjunk neki a hétköznapoknak. Igaz, a belépőjegyek árai 2023-ban emelkedtek valamennyit, de még így is általában kedvezőbbek, mint a hasonló külföldi szolgáltatásokéi, és időnként igazán megéri áldozni rájuk. Mutatjuk, hol, mennyiért és mire is van lehetőségünk most ősszel, és azt is eláruljuk, hogyan csökkenthetjük esetlegesen a költségeket. 

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,