Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.16. csütörtök

agrarszektor.hu2023. november 16. 07:45

Reggel, kora délelőtt még előfordulhatnak párás, ködös tájak, majd többnyire gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű többórás napsütéssel, északkeleten elvétve záporokkal - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.11.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.11.16.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.11.16.) napon.

2023.11.16. csütörtök: Reggel, kora délelőtt még előfordulhatnak párás, ködös tájak, majd többnyire gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű többórás napsütéssel, északkeleten elvétve záporokkal. Késő délutántól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon, valamint az északi területeken helyenként előfordulhat eső, zápor. A délnyugati, déli szél megélénkül, estétől a Dunántúlon meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók.
Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.11.17 péntek: Erősen felhős vagy borult idő várható, de helyenként nagyobb szakadozások is lehetnek a felhőzetben. Többfelé lehet eső, zápor. Estétől a Dunántúl magasabban fekvő részein akár halmazállapotot is válthat a csapadék, sőt néhol az ég is megdörrenhet. A délelőtt kissé élénkülő délies szél délutántól egyre többfelé északnyugatira fordul és megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódhat. Kora délután 6, 12 fok várható.

Friss híreink:

Jövőre érjük el a mélypontot a magyar gépforgalmazó cég vezetője szerint

A jövő mezőgazdaságában kiemelt fontosságú lesz, hogy a gazdálkodók kevesebb emberrel, vagy gyorsabban tudják elvégezni a szükséges munkálatokat, ezért a gyártók egyre összetettebb, egyre nagyobb kapacitású gépeket hoznak létre – mondta el az Agrárszektornak Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezetője. A szakember beszélt arról is, hogy a precíziós átállást elősegítő pályázat kifutása, a tavalyi katasztrofális év, az idei alacsony terményárak és a kedvezőtlen kamatkörnyezet jelentősen visszavetette a magyar gazdák gépbeszerzési kedvét, de szó esett arról is, hogy az öntözésfejlesztés terén sem látszik jelentős előrelépés.

Hatalmas az érdeklődés: jön az év csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

Hatalmas az érdeklődés az idei Agrárszektor Konferencia iránt, amelyet november 29-30-án rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. Az év vége csúcseseményének számító kétnapos rendezvényre korlátozott számban még kaphatók jegyek.

Bige nem adja fel: ezzel támad vissza a Nitrogénművek

Minden jogi lehetőséget ki szeretne használni Bige László, a Nitrogénművek elnök-vezérigazgatója és tulajdonosa annak érdekében, hogy bebizonyítsa: a céget lehetetlen helyzetbe hozó, széndioxid-kvótákra kivetett adóterhek jogellenesek. Az üzletember az Agrárszektornak azt mondta: mindent megtesz azért, hogy csaknem ezer dolgozóját ne kelljen elbocsátania.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Eldobod az agyad: 1 milliós fizuval is kevés vagy, ha itt vennél lakást Budapesten

A régiók vármegyeszékhelyei és községei után ezúttal azt vizsgáltuk meg, hogy mekkora önerőre, azon túl mekkora jelzáloghitelre, annak törlesztéséhez pedig mekkora havi jövedelemre van szükségünk ahhoz, hogy az egyes budapesti kerületekben ingatlant vásárolhassunk.  

Fontos változással nyitnak a karácsonyi vásárok Északkelet-Magyarországon: erről jobb, ha tudsz

Két héten belül, december 3-án kezdetét veszi a hivatalos adventi időszak, ami azt jelenti, hogy számos településen megkezdődtek már az előkészületek a karácsonyi vásárokra. Az elszálló energiaárak, és az infláció még mindig komoly kihívás elé állítja a kereskedőket.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,