Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.25. szombat

agrarszektor.hu2023. november 25. 07:45

Északkeleten a köd fokozatosan feloszlik, az összefüggő, vastag felhőzet fokozatosan hazánk délkeleti felére, majd délután egyre inkább a délkeleti, keleti határvidékre szorul, mögötte gyorsan vonuló felhőtömbök zavarják a napsütést - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.11.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.11.25.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.11.25.) napon.

2023.11.25. szombat: Északkeleten a köd fokozatosan feloszlik, az összefüggő, vastag felhőzet fokozatosan hazánk délkeleti felére, majd délután egyre inkább a délkeleti, keleti határvidékre szorul, mögötte gyorsan vonuló felhőtömbök zavarják a napsütést. Elszórtan valószínű havas eső zápor, hózápor, késő estig a Miskolc-Szeged vonal szélesebb sávjában helyenként vékony hóréteg is kialakulhat. Egy-egy helyen akár az ég is megdörrenhet. Az ország nyugati felén, kétharmadán megélénkül, megerősödik az északnyugati szél, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is várhatók.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.
Késő estére általában -4 és +1 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront jellegű hatásokat tapasztalhatnak az arra érzékenyek. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.11.26 vasárnap: Felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel. Helyenként előfordulhat hózápor. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Friss híreink:

Ezt sok kerttulaj elrontja: erről tudnod kell, súlyos károkat úszhatsz meg így

A növények fagyállósága nem csak genetika kérdése. Bár teleink egyre enyhébbek, mindig van néhány fagyos nap, csak nem annyi, mint régen. Ezzel rendszerint az a gond, hogy a kártevők megtizedeléséhez ez kevés, ám ha a hidegebb napok késő tavasszal is érkeznek, akkor fagykárt okozhatnak a növényeknél.

Banki szakértő: ne menjünk padlógázzal a falnak!

Alapvető változást él meg a mezőgazdaság napjainkban, amely nem egy rövidtávú kilengés, hanem az agrárium új felállásának kezdete – véli Fórián Zoltán. Az Erste Bank Agrár Kompetencia Központjának vezető agrárszakértője szerint a változás során át kell gondolni a vetésszerkezetet, a jövedelmezőség szempontjait, új értékláncokat kell szervezni, mindezt ráadásul a fenntarthatóság és a technológiai fejlesztések szempontjainak figyelembevételével.

Elárulta titkos terveit az RTL Gergő gazdája: durva, mire készül a Házasodna a gazda sztárja

„A 35 hektáros családi gazdaság, amelyben növénytermesztéssel foglalkozunk csak egy családot tud fenntartani, ezért habár édesapámmal közösen folytatjuk a termelést, a jövőben szeretnék inkább az állattenyésztés felé kacsingatni és inszeminátorként elhelyezkedni” - mondta az Agrárszektornak Szabó Gergő, az RTL Házasodna a gazda című műsorának egyik sztárgazdája. Hozzátette, vannak azonban tervei ezen kívül is, szeretne belevágni a drónos permetezésbe, meglátása szerint ugyanis az agráriumban uralkodó súlyos munkaerőhiány miatt a gépesítés jelenti a jövőt.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Berúgták az ajtót és alááraznak a kínaiak: ezek most a legolcsóbb elektromos autók Magyarországon

Eléggé felfordult a legolcsóbb itthon kapható elektromos autók toplistája. A Pénzcentrum friss összeállításából kiderült, hogy eléggé megkavarta a piacot a BYD debütálása, amely két modellel is a legolcsóbbak között van, de a szintén kínai MG is eléggé a vetélytársak alá lőtt árazásában. Emellett találtunk olyan modelleket is, amelyek legutóbbi, májusi összeállításunk óta több mint 1 millió forinttal lettek olcsóbbak.

Ez kinek éri meg? Brutális, mennyibe kerül korcsolyázni ezekeben a vidéki városokban

Folytatjuk cikksorozatunkat, melyben azt vizsgáljuk, hogy a vidéki nagyvárosokban található jégpályák, jégcsarnokok nyitvatartása és árai hogyan alakulnak az idei szezonban. Valamint igyekeztük azt is összegyűjteni, hogy mely településeken lesz idén az adventi vásásrokon jégpálya. Mostani cikkünkben Tatabánya, Székesfehérvár, Veszprém és Győr került terítékre.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,