Örülhetnek a horgászok: rengeteget telepítettek ezekből a halakból a Balatonba

Örülhetnek a horgászok: rengeteget telepítettek ezekből a halakból a Balatonba

agrarszektor.hu
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. végrehajtotta az idei utolsó haltelepítést a Balatonon. A vállalkozás közlése szerint idén mind a ponty, mind a süllő esetében meghaladták a teljesítési kötelezettségüket.

Lezárult az idei utolsó telepítés a Balatonon, amelynek során a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szakemberei háromnyaras pontyot és egynyaras süllőt helyeztek el a tóba - írta meg az Infostart a balatonihal.hu értesülései alapján. A vállalkozás jelezte, hogy pontyból idén összesen 301 337 kilogramot engedtek a vízbe, ezzel meghaladva a 300 ezer kilogrammos éves telepítési kötelezettségüket, míg süllőből 13 395 kilogramm került a tóba, ami több, mint duplája az éves, 6000 kilogrammos kötelezettségüknek.

Az utolsó idei telepítési napon Balatonlellén, a kikötőben összesen 5640 kilogrammnyi, Keszthelyen, az Akvárium Apartmanházak kikötőjében pedig 4049 kilogrammnyi háromnyaras pontyot engedtek a vízbe. A pontytelepítések után 720 kiló egynyaras süllőt engedtek szabadon Balatonlellén, a kikötőben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!