2024. április 27. szombat Zita
Nagy esők jöhetnek hétvégén: erre jó, ha mindenki felkészül

Nagy esők jöhetnek hétvégén: erre jó, ha mindenki felkészül

Nagy László Bendegúz
A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős - derült ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Pénteken döntően erősen felhős vagy borult időre kell számítani, szórványosan kisebb esővel, záporesővel. A délkeleti tájakon szakadozottabbá válhat a felhőzet, és arrafelé kisüthet a nap. A délies szél továbbra is sokfelé lesz élénk, amit helyenként erős lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10-17 fok között valószínű, az északi határszélen lesz hűvösebb az idő.

Szombaton a Dunától keletre döntően erősen felhős vagy borult lesz az égbolt, a Dunántúlon már vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, és ott általában szűrt napsütésre lehet számítani. Szombatra virradóra az ország nyugati, északnyugati kétharmadán, nappal inkább a Dunától keletre valószínű szórványosan eső, zápor, esetleg zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4-12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11-17 fok között várható.

Vasárnap hajnalban ködfoltok képződhetnek. Napközben nyugaton, északnyugaton inkább gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, máshol átmeneti szakadozások mellett jobbára erősen felhős időre van kilátás. Szórványosan előfordul eső, zápor, de zivatar sem kizárt, a nyugati országrészben kisebb a csapadék esélye. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 8, a maximum 11-17 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!