2024. április 27. szombat Zita
Talajkímélő talajművelés precíziós eszközzel!

Talajkímélő talajművelés precíziós eszközzel! (x)

PR
A Lemken által fejlesztett IQblue®Connect modul az új és a már meglévő gépekbe is beépíthető. Tehermentesíti a felhasználót, hatékonyabbá teszi a munkát és dokumentálja a begyűjtött adatokat.

Hallott már az IQblue®Connectről? Még nem?

A kifejezés mögött egy modul áll, ami az ön által használt grubbert eddig nem is sejtett képességekkel ruházza fel. Az elektronikus „segítő” szabályozza a gép munkamélységét, ami ugyan nem hangzik világrengetőnek, azonban mégis jelentős hozzáadott értéket jelent a felhasználók részére. Az IQblue®Connect a Lemken IQblue® digitális termékcsaládjának a része, ami a szántóföldi munkát hatékonyabbá teszi és az irodai munkát is felgyorsítja.

IQblue®Connect modulIQblue®Connect modul

Hogyan működik az IQblue®Connect?

Hogy a munkagépet „IQblue®Connect-képessé” tegyük, egy szenzort kell felszerelni rá. A grubberek esetében ez egy gerendelyen lévő dőlésérzékelő a mélységszabályozáshoz. A szenzor össze van kapcsolva az IQblue®Connect szabályzómodullal, ami szintén a munkagépen van elhelyezve. A modul tartalmaz egy számítógépet, egy modemet az adatok küldéséhez-fogadásához és egy GPS-vevőt. A modul egy kábelen és az ISOBUS-csatlakozón keresztül csatlakozik a fülkében lévő terminálhoz, hogy a mért értékek összehasonlíthatók legyenek a beállított referenciaértékekkel.

A modul a kapott adatok alapján ezután hozzáfér a traktor funkcióihoz. A grubber mélységállítása és kiemelése is szabályozhatóvá válik. Fontos, hogy a traktor rendelkezzen TIM-funkcióval (Tractor Implement Management). A traktornak meg kell felelnie az ISOBUS szabványnak ahhoz, hogy a munkagép át tudja venni a traktor funkcióinak a vezérlését.

Fontos, hogy a traktor rendelkezzen TIM-funkcióval
(Tractor Implement Management)Fontos, hogy a traktor rendelkezzen TIM-funkcióval (Tractor Implement Management)

Milyen előnyöket kínál ez az alkalmazás?

A szántóföldi kultivátorok esetében az IQblue®Connect támogatja a szakasz­specifikus mélységszabályozást. A mottó: Olyan mélyen, amennyire szükséges és olyan sekélyen, amennyire lehetséges. Ez optimális feltételeket teremt a növénytermesztésnek, hatékonyabb üzemanyag-felhasználást biztosít és védi a talaj vízháztartását. Az IQblue® csökkenti a gépvezető terhelését, de egy másik fontos előnyt is kínál: a rendszer a begyűjtött adatokat a modemen keresztül továbbítani tudja, például az Agrirouter adatcsereplatformra, mellyel az információk szépen dokumentálhatók. A rendszer újdonsága, hogy az IQblue®Connect már gyártófüggetlen! Ez azt jelenti, hogy más gyártók munkagépeibe is beépíthető. A vezérlőmodul hordozható, gyártótól és gépmérettől függetlenül bármilyen szántóföldi kultivátoron használható.

A „szakaszspecifikus” talajművelés lehetővé teszi a gazdálkodóknak, hogy a termőtalajt a precíziós talajminták alapján készült térkép szerint műveljék a szaktanácsadójuk tanácsai alapján. A precíziós talajművelés lehetővé teszi a termőtalajok optimális művelését az elérhető maximális terméshozam érdekében.

Az IQblue®Connect kiváló lehetőség már meglévő munkagépek hidraulikus mélységállítással történő utólagos felszerelésére. A gazdálkodóknak most már nem feltétlenül kell új, beépített elektro-hidraulikával és elektronikával felszerelt gépet vásárolni ahhoz, hogy hozzáférjenek ezekhez az opciókhoz. A szakaszspecifikus művelésnek a változó talajviszonyokkal rendelkező gazdaságok esetében jelentősége van, mert ezzel optimálisan, változó mélységben tudják művelni az egyes táblákat.

TIM

Az ISOBUS TIM funkció bizonyos traktorfunkciókat önmaga szabályoz, mint például a munkasebesség, hidraulika szelepek, a hárompont felfüggesztés pozíciója, a kardánhajtás fordulatszáma vagy a kormányzás.

Ezzel biztosítja, hogy a traktor optimálisan üzemelhessen. Automatizálja a folyamatokat, ezzel egyenletesebbé teszi a munkaminőséget, javítja a kapacitáskihasználást.

Kapcsolat

A további kérdésekkel kapcsolatban keresse a Lemken márkakereskedőket!

FacebookInstagram - Youtube

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Talajtorna 2024

Talajtorna 2024

Megjelent a Talajtorna 2024 kiadvány, praktikus szakmai tanácsokkal és könnyen elsajátítható elméleti tudnivalókkal a talaj egészségéről.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!