2024. május 3. péntek Tímea, Irma
Indulnak a kifizetések: több ezer magyar kaphat most a milliárdokból

Indulnak a kifizetések: több ezer magyar kaphat most a milliárdokból

agrarszektor.hu
A magyar állattenyésztők és állattartók számára uniós összehasonlításban a legnagyobb számú támogatási jogcím áll rendelkezésre - mondta Nagy István agrárminiszter a Magyar Állattenyésztő Szövetség tisztújító közgyűlésén, Gödöllőn. A Vidékfejlesztési Programnak köszönhetően közel négyezer állattartó nyert el kisebb-nagyobb forrásokat telepe fejlesztésére, ami 532 milliárd forint odaítélt támogatást jelent.

A tárcavezető azt mondta, az Agrárminisztérium stratégiai partnerként tekint az állattenyésztők és állattartók ágazatára. A feladat pedig ebben az ágazatban is megerősíteni a termelési együttműködéseket ahhoz, hogy eredményes érdekérvényesítés és eredményes piac jöhessen létre. Hozzátette, a fő irány tehát a versenyképesség és a hozzáadott érték növelése. Így fejleszthető a pályázatokkal a feldolgozóipar és az élelmiszeripar.

Nagy István hangsúlyozta, a magyar kormány a közelmúltban döntött arról, hogy felgyorsítja a 2023. évi egységes kérelmekben igényelt terület- és állatalapú támogatások kifizetését és lezárja azt május 31-ig. Április elejéig 470 milliárd forintot fizetett ki a Magyar Államkincstár 156 ezer gazdálkodónak, múlt héten újabb 55 milliárd forintot. Ezzel megindult az Agro-ökológiai Program, és jelentősebb összeggel folytatódik a már régóta futó agrár-környezetgazdálkodási program kifizetése is - fejtette ki a tárcavezető.

Kiemelte továbbá, a magyar állattenyésztők és állattartók számára uniós összehasonlításban a legnagyobb számú támogatási jogcím áll rendelkezésre. A Vidékfejlesztési Programnak köszönhetően csaknem 3.700 állattartó nyert el kisebb-nagyobb forrásokat telepe fejlesztésére, ami 532 milliárd forint odaítélt támogatást jelent. Ez a fejlesztési csomag a rendszerváltozás utáni Magyarország legnagyobb állattartás technológiai fejlesztésére irányuló programja - tette hozzá Nagy István.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!