Fliegl KDS 140 láncos mélyágyas egytengelyes trágyaszóró nagy lábakon

Fliegl KDS 140 láncos mélyágyas egytengelyes trágyaszóró nagy lábakon (x)

PR
A KDS 140 láncos trágyaszóró mélyágyas változatban új mércét állít fel a hatékonyság, a talajvédelem és a szórás pontossága terén. Mindenekelőtt hatalmas, 650/85 R38-as abroncsai teszik egyedivé.

Tipikusan a depóból szórás eszköze, amikor a holtidőben előre kideponáljuk a kiszórandó szervestrágyát, és onnan gyorsan juttatjuk ki a táblára a megfelelő időpontban. A 13 tonna megengedett össztömegű egytengelyes-szóró és az 5500 mm hossz. x szélesség 1350 mm alul/ 1800 mm felül x 1450 mm magasság (kúpos) mélyágyas kivitel nagy, 14 m³ rakodási térfogatot kínál. Fő erőssége alacsony súlypontjában és alacsony rakodási magasságában rejlik. A mélyágyas kialakításnak köszönhetően ez még nagyméretű gumikkal is garantálható.

A KDS 140 kiemelkedő tulajdonsága a 650/85 R38-as abroncsok, amelyek nemcsak lenyűgözően nagyok, hanem COC-engedéllyel is kaphatóak és így vizsgaképesek. Ezek a hatalmas gumiabroncsok egyedülállóak a piacon, és méretüknek köszönhetően nagyobb talajvédelmet garantálnak azáltal, hogy nem tömörítik feleslegesen a talajt.

A szórószerkezethez kaparóléces láncok viszik a szórandó anyagot hidromotoros hajtással.    A keresztléceket lapos lánccal   vagy alternatívaként 20 mm-es V2 láncokkal (szakító szilárdság 50 tonna) kötik össze.   A hidromotorhoz jutó olaj mennyiségének szabályozása lehetővé teszi a kaparólánc sebességének beállítását a kiszórandó anyagtól és a kívánt szórási mennyiségtől függően. Ezenkívül a kaparólécek haladási iránya szükség esetén megfordítható.

A KDS 140 különféle vezérlési lehetőségeket kínál, alapfelszereltségként a mechanikus potenciométert (olajmennyiség szabályzót). További opciók közé tartozik az elektromos potenciométer, amely vezérlőpultról irányított hidraulikus vezérlőblokkal együtt is elérhető. Különösen említésre méltó az opcionálisan elérhető SpreaderControl ISOBUS automatikus szabályzó és vezérlőrendszer, amely minden KDS-t professzionális eszközzé alakít.

A KDS 140 hajtásláncát többszörös szabadonfutó és túlterhelés elleni védelmek, például nyírócsavarok védik. A választott vezérléstől függően integrált fordulatszám-felügyelettel is kérhető a kijuttatási technológia. A meghajtás olajfürdős hajtóműveken keresztül fut, és rendkívül nehéz anyagok esetén is egyenletes és megbízható anyagszállítást biztosít. Láncfeszítésre kézi mechanikus külső kenésű láncfeszítő van felszerelve.

A gazdálkodók különféle szóróegységek közül választhatnak, mint például a Junior univerzális szórószerkezet függőleges hengerekkel, amelynek magassága 2,0 m, átmérője 755 mm. Opcionálisan választható a Junior XL szóróegység, amikor a hengerek átmérője 1045 mm, így a lehetséges szórási szélességet pedig 11m-ről 14m-re növeli. (a tényleges szórási szélesség függ a szórt anyag és s KDS beállításától.) A KDS 140 professzionális változata „muck control” szélesszóró egységgel, két vízszintes maródobbal és két szórótányérral kapható. A tányéros szórórendszerrel nagyobb szórási szélességek érhetők el nagyobb pontosság mellett.

Minden típusnál Junior/Junior XL és „muck control” is a kiszórt mennyiséget a kaparólécek előrehaladása, az elzárózsilip nyitási helyzete és a haladási sebesség határozza meg. A „muck control” rendszer lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a különböző beállításokon keresztül reagáljon a különböző anyagokra és körülményekre és ezekhez igazítsa a KDS-ét.

A Fliegl láncos trágyaszóró KDS 140 a pontosságával, sokoldalúságával és talajkímélő abroncsozásával hosszútávú partner minden gazdaság számára.

(x)

Címlapkép forrása: Egyéb
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?