Brutális jégeső tarolta le a Pilist: így söpört el mindent a vihar

Brutális jégeső tarolta le a Pilist: így söpört el mindent a vihar

agrarszektor.hu
Jeget is hozott a Pilisbe az országra lecsapó szupercella pünkösdvasárnap. Solymár és Nagykovácsi térségére nagy mennyiségű, cseresznye nagyságot elérő jégeső zúdult le vasárnap este.

Felhőszakadást és kiadós jégesőt hozott vasárnap este a főváros felé forduló szupercella a Pilisbe. Budakeszi, Nagykovácsi és Solymár térségében rövid idő alatt annyi jég zúdult le, hogy helyenként bokáig lehetett benne gázolni. A jégszemek mérete zömében cseresznye nagyságú volt - írta meg az Időkép.hu. A szupercella már nem jutott el a Dunakanyarig, a fővárostól délre haladó párja pedig már korábban feloszlott. A következő napok azonban újabb zivatarokat tartogatnak.

Pünkösdhétfőn is folytatódik a csapadékos időjárás: délelőtt kevesebb, délután több öntözés várható. Reggel, délelőtt főként az északi megyékben fordul elő gyengébb intenzitású eső, néhány zápor akár egy-egy villámlással kísérve. Délutánra megerősödik a felhőzet az ország felett, és egyre többfelé pattanhatnak ki záporok, zivatarok. Hol derült lesz az ég, hol a tornyosuló, szétterülő gomolyfelhők takarják időszakosan a napot. Lokális csapadékra kell számítani, ami azt jelenti, hogy a kettővel távolabbi szomszédnak nem kell locsolni, nálunk viszont egy csepp sem esik. Jó esély van viszont az öntözésre, többfelé érkezik zápor, zivatar, amikből rövid idő alatt akár 15-25 mm-nél több eshet. Apró szemű, és egy-két centis jégeső és viharos széllökés kísérheti a zivatarokat főként a déli országrészben. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?