Kitört a vihar: brutális eső csapott le Magyarországra

Kitört a vihar: brutális eső csapott le Magyarországra

agrarszektor.hu
A zivatarrendszer észak felé tolódik, hétfő estére már rendesen eláztatta a nyugati területeket. Tolnában özönvíz is volt: kerteket, utakat öntött a saras villámárvíz, helyenként még a homokzsákok is előkerültek.

A tolna vármegyei Nagymányokban élők sokáig emlegetni fogják ezt a hétfői napot, az ország fölé érő örvény ugyanis nem kímélte a város térségét: összességében 61 mm csapadékot dobott le. Más térségekben is rendesen esett, a Somogyban és a Nyugat-Dunántúlon is több helyen elérte a csapadékmennyiség 35-40 mm-t - írta meg az Időkép.hu. Van azonban egy város, ami még Nagymányokot is leelőzte: Fonyódon 74 mm eső esett éjfélig.

Nagymányokon a házakat, az utcákat, az utakat elöntötte a saras víz, néhány helyen homokzsákokkal védekeztek a villámárvíz ellen. Az árkok gyorsan megteltek és egyszerűen már nem tudták elnyelni a vizet, kerteket öntötte el az ár.

A térségben a korábbi viharok is komoly károkat okoztak. A Teol.hu beszámolója szerint a Tengelici Parkerdőben, több száz, de lehet, hogy ezer fa is kidőlt, százhúsz éves kalábriai fenyőfák, nagylevelű hársfák, kocsányos tölgyfák, kőrisfák, korai juharfák, ostorfák. A szombat hajnali órákban pusztító vihar söpört végig az erdőben, amely a kidőlt fák miatt életveszélyessé vált.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?