Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.08. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.08. szombat

agrarszektor.hu
Délelőttig az időnkénti felhősödésből kialakulhat helyenként zápor, esetleg az ég is megdörrenhet - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.06.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.06.08.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.06.08.) napon.

2024.06.08. szombat: Délelőttig az időnkénti felhősödésből kialakulhat helyenként zápor, esetleg az ég is megdörrenhet. Később átmenetileg határozottan csökken a záporos csapadék esélye, és sok napsütés valószínű a gomoly- és fátyolfelhők mellett. Késő délutántól nyugat, délnyugat felől erőteljesebb felhősödés kezdődik, és estefelé elsősorban a Nyugat-Dunántúlon már a záporok, zivatarok számossága is kissé növekedhet. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, zivatarok környezetében viszont erős, viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű. Késő estére többnyire 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem várható, de a meleg időben csökkenhet a teljesítőképesség, az érzékenyek vérnyomás-ingadozást, fejfájást tapasztalhatnak.

A következő napon várható időjárás

2024.06.09 vasárnap: Általában sok napsütés várható főleg az északi, és keleti tájakon erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel. Zápor, zivatar is előfordul - reggel, délelőtt főként északkeleten, keleten, később nagyobb eséllyel és számban az ország északi felén. Sokfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. Zivatarban erős vagy viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható.

Friss híreink:

Végzetes hiba: ezt rontják el a legtöbben a szobanövények gondozásakor

A legfőbb beltéri kártevők a levéltetvek, liszteskék, pajzstetvek és atkák. A kártevő rovarok általában magán a szobanövényen keresztül kerülnek be otthonainkba, vagy más, kertből származó anyagokkal, tárgyakkal együtt visszük be őket, de az ablakokon, ajtókon keresztül is bejöhetenek, könnyen megtalálva az utat a szobanövényekhez.

Meglepően jól bírták a strapát a gépes cégek

A 2023-as év óriási változásokat hozott a magyar mezőgazdasági gépforgalmazásban, ugyanis kifutottak a gépbeszerzési támogató pályázati felhívások, ezzel együtt pedig a gépvásárlási kedv is jelentősen megcsappant. És bár a gépgyártók, gépforgalmazók tavaly a megelőző évekhez képest szerényebb eredményeket érhettek el, azért messze nincsenek olyan durván mínuszban, mint a tejfeldolgozók, vagy a vágóhidak.

Erősen veszteséges a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro több cége is

Komoly veszteségekkel zárta a 2023-as évet a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro holding több agrárcége is, a Talentis Agro Zrt. adózott eredménye például a 2022-es 90 millió forintról 11 millió forintra csökkent. Súlyos mínuszokba került a cégcsoport több vállalata is: az Aranka Malom Kft. mintegy 600 millió forintos veszteséget tudhat maga mögött, az Aranykorona Zrt. pedig több mint 500 milliósat. Ugyanakkor az integrátori cégként alapított Agrolink habár most sem szerepelt fényesen, de mínusz 4,4 milliárdról mínusz 1 milliárd forintra javította adózott eredményét egy év alatt.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Fontos változásokkal indul a klímaszezon: erre számíts, ha légkondit szereltetnél be 2024-ben

Nem fogott az infláció a klímaberendezéseken: a legnagyobb hazai forgalmazók egybehangzóan azt mondták a Pénzcentrumnak, hogy tavalyi áron kínálják a készülékeket, sőt, van, aki másfél éve nem nyúlt az árakhoz. Mint a nyilatkozó piaci szereplők kifejtették, most érdemes klímát szereltetni, és a vásárlóknak manapság már nem csak az számít, hogy a készülék hűteni tudjon és olcsó legyen. Megtudtuk azt is, hogy mik a leggyakoribb hibák, amelyekre a vásárlók rászaladnak: sokan csak a beszereléskor szembesülnek például azzal, hogy a lakás elektromos hálózata nem bírja el a berendezést. Ilyenkor aztán jöhet a villanyszerelő, és persze a pluszköltségek is.

Felejtsd el a bolti barackot, itt fillérekből megszedheted magad: friss, 2024-es országos lista

Drága lesz idén a lekvár, ráadásul az ország egy jelentős részén el is fagyott a termés, de vannak lelőhelyek, ahol a piaci ár töredékéért juthatsz már magyar kajszibarackhoz: hozzuk is a listát!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?