Új termék a Hungrana portfolióban (x)

PR2024. június 10. 13:00

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját. Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a széles termékpaletta jelentős piaci előnyt jelent, és a gyár számára kiszámítható, állandó működést biztosít. 

Hazánkban a kukorica vetése befejeződött, az április végi Nemzeti Agrárkamara adatai alapján a „vetési szándék” a következőképpen alakult: 796.080 ha szemeskukorica, 55.294 ha silókukorica és 20 619 ha vetőmagelőállítás. Ennek tükrében a kukorica vetésterülete továbbra is messze elmarad a két évvel ezelőtti közel 1,1 millió hektártól. A jelenleg ismert adatot a területalapú támogatások bevallásai után vélhetően korrigálni fogják, várhatóan június közepére simul ki, de nagy eltérésekre nem számítanak a szegmens szereplői. A meglévő készletek változatlanul elegendők a hazai igények fedezésére, a hazai gazdák eladói aktivitása továbbra is alacsony, ennek hátterében részben a további áremelkedés reménye, másrészt a kevés csapadék miatti aggodalmak állnak.

Új termékkel lép piacra a Hungrana

A történelmi múlttal rendelkező, szabadegyházán működő gyár az élelmiszeripar, a kozmetikai, a gyógyszer – és vegyipar, a papíripar, valamint a takarmánygyártás számára biztosít kiváló minőségű alapanyagot. A széleskörű portfolió idén egy új termékkel bővül: egy 43-45% fehérjetartalommal bíró, nagyon jó aminosav-tartalmú fehérjét fog ősztől piacra dobni a kukoricafeldolgozó, év végéig bő 10 ezer tonna előállítása a terv. Az új takarmány alapanyag elsősorban kisállateledelek és akvakultúrás táplálékok kiegészítője lesz, zömében exportpiacokon értékesítve.

A zöldülés útján

A Hungrana Kft. életében fontos szerepe van a zöldülésnek, a bioenergiák felhasználásának, a biomasszának, és a közeljövőben a biogáznak is, így nem meglepő, hogy ezeken a területeken hossztávú fejlesztéseket hajt végre a vállalat vezetése. A meglévő négy biomasszakazán mellé már épül az ötödik, ami faaprítékú lesz.

A tudatos fejlesztésnek köszönhetően a kukoricafeldolgozó stabilan tud működni, követve az iparági trendeket és az új technológiák, az új termékek bevezetésének a lehetőségét.

www.hungrana.hu

(x)

Címlapkép forrása: Egyéb
Címkék:
hungrana, kukoricafeldolgozás, hazai,