Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.20. csütörtök

agrarszektor.hu2024. június 20. 07:45

Túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.06.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.06.20.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.06.20.) napon.

2024.06.20. csütörtök: Túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem lesz. Az egyre nagyobb területen északira, északkeletire forduló szelet kísérik élénk, helyenként erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul, az északkeleti és északnyugati tájakon mérhetjük a 30 fok alatti értékeket. Késő estére 20 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Átmeneti gyenge hidegfronthatás várható. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.06.21 péntek: Általában sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel (helyenként akár vastagabb is lehet a fátyolfelhőzet). Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül a déli, délkeleti szél. A maximum-hőmérséklet 30 és 38 fok között alakul, délen lesz a magasabb csúcsérték.

Friss híreink:

Zajlik a kemény sörmeccs: a gólokat a nagyok rúgják

Továbbra sem érte el a hazai sörpiac a Covid előtti piaci helyzetet, az általános költségemelkedés és a fogyasztáscsökkenés kedvezőtlen párosa mellett az idei évvel kapcsolatban is legfeljebb csak óvatosan optimisták a szereplők. A napokban is tapasztalható hőség, a nyári fesztiválszezon, valamint a nagy sportesemények jó nyarat vetítenek ugyan előre, de ezek hatása az egész évre vetítve önmagában nem elegendő arra, hogy felpörgesse a piacot. A nagy gyártók most is könnyebb helyzetben vannak: jobban bírják a béremelési kényszert, több forrásuk jut technológiai beruházásokra és termékfejlesztésre. A kisüzemi sörfőzés ezzel szemben kénytelen engedni az elvárt marzsokból, hogy ne veszítse el fogyasztóit, ráadásul számukra a nagy, közös meccsnézések sem jelentenek igazi piaci lehetőséget.

200 milliárd keresi gazdáját - a nagyvállalatok ráugranak a lehetőségre

Míg a kevésbé stabil, a tavalyi év nehézségei által megtépázott élelmiszeripari cégek kétszer is meggondolják, hogy éljenek-e a most megnyíló pályázati lehetőségekkel, addig a tőkeerősebb, jobb állóképességű, nem utolsósorban nagyobb cégek szinte mindannyian ráugranak a lehetőségre. Az igazán nagyoknak vonzó csomag talán nem is véletlen: ők azok, akikről el lehet hinni, hogy a banki finanszírozás bevonását megoldják és sikerrel meg tudnak valósítani nagyszabású beruházásokat, ráadásul az irányító hatóság vélhetően el akarta kerülni azt is, hogy néhány hónapja létrejött, nullás cégek pályázatai zavarják meg a lebonyolítást. A tét 200 milliárd forint, ebből 150 jut a nagyokra, akik egy projektre akár 5 milliárdot is kaphatnak. Információink szerint ők nem is szeretnének lemaradni, várhatóan ebben a körben túljelentkezés lesz a megnyíló forrásokért.

Tudhatnak valamit a szlovén termelők: nagyon pörög ez az ágazat

Szlovénia nem a mezőgazdaságáról híres, csak a népesség 6%-a él meg belőle. Az ország területének körülbelül 15%-a áll művelés alatt, viszont a lakosság élelmiszerigényének 84%-a belföldről elégíthető ki. Ugyanakkor bizonyos dolgok mellett nem mehetünk el szó nélkül: ilyen például a borágazatuk. Beszédes adat például, hogy a bortermelés mintegy 70 százaléka minőségi bor. A világ legöregebb ismert szőlőtőkéje is itt található, így még egy rekorddal is büszkélkedhet az ország. Főként olaszrizling, chardonnay, tramini, sauvingon blanc, pinot blanc és furmint kerül a palackokba.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nincs mese, százezreket kell befizetni: sok magyar családot érhet hidegzuhanyként a nyári számla

A héten a legtöbb oktatási intézményben hivatalosan is véget ér a tanév. A gyerekek várva várt 2 hónapos vakációja azonban, komoly kihívás elé állíthatja a szülőket. Ki vigyáz a gyerekekre nyáron? Hogyan oldhatja meg egy szülő a nyári felügyeletet? Megnéztük, milyen megoldások vannak és kiszámoltuk mennyibe kerülhet a szünidő egy családnak.

Íme, 2024-ben ezek a vidék legveszélyesebb települései: itt van Magyarország friss bűntérképe

A tavalyi év meglehetősen negatívra sikeredett, legalábbis, ami a bűncselekmények számát illeti Magyarországon. 2018 óta nem regisztráltak annyi sok elkövetést, mint épp 2023-ban, de volt olyan vármegye, ahol 40 százalékkal nőtt a bűncselekmények száma. Most azt vizsgáltuk meg, mit mutatnak a friss 2024-es adatok, folytatódott-e a mélyrepülés, legalábbis, ami bűnelkövetések számát illetti. Felrajzoljuk hát a magyar vidék legaktuálisabb bűntérképét!

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,