Jól belehúztak az olaszok: rengeteget adnak el ebből az élelmiszerből

Jól belehúztak az olaszok: rengeteget adnak el ebből az élelmiszerből

agrarszektor.hu
Az egy évvel korábbi időszakhoz képest a zöldségek és gyümölcsök forgalma 6% feletti mértékben nőtt az olasz kiskereskedelemben májusban. Az ötödik hónapban a 2023-hoz képest a jelentős növekedést felmutató termékkörök közül a legjelentősebb a haltermékek +12,1%-os értékbeli és 20,6%-os volumenbeli emelkedése.

A NielsenIQ által készített State of Mass Consumer Goods in Italy című tanulmány az olasz családok fogyasztási és vásárlási szokásainak alakulását elemzi 2024 májusára vonatkozóan, és fő megállapítása, hogy a teljes kiskereskedelmi forgalom 9,5 milliárd eurót tesz ki: ez +2,7%-os növekedést jelent 2023 azonos hónapjához képest, ami a 2024 áprilisi értékhez képest pedig +0,8%-os emelkedést jelent. Az élelmiszer ágazatban a forgalom értéke +2%-os növekedést mutat az egy évvel korábbi időszakhoz képest, az értékesített volumen pedig 2,4%-kal bővült, ami az árak 0,4%-os reálértékben számolt csökkenését jelenti - írja a FruitVeB.

Május hónapban a 2023-hoz képest a jelentős növekedést felmutató termékkörök közül a legjelentősebbek a haltermékek +12,1%-os értékbeli és 20,6%-os volumenbeli növekedéssel, ezt követik a gyümölcs- és zöldségtermékek +6%-os értékbeli és +6,7%-os mennyiségbeli növekedéssel. Általánosságban elmondható, hogy az értékesített mennyiségek tekintetében minden ágazatban pozitív tendencia figyelhető meg.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?