Ez durva lesz: 40 fokos hőség jön jövő héten

Ez durva lesz: 40 fokos hőség jön jövő héten

MTI
Fokozódik a hőség a jövő héten, a hőmérséklet csúcsértéke a hét második felében már megközelíti a 40 Celsius-fokot. Elszórtan egy-egy zápor, zivatar kialakulhat - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Hétfőn erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű, majd estére a gomolyok összeesnek és kiderül az ég. A Dunántúlon általában kevesebb lehet a felhő, ott sokat süthet a nap, míg a Dunától keletre magasabbra törhetnek a gomolyok, arrafelé elszórtan kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. Az északias irányú szél többnyire mérsékelt marad, helyenként kísérhetik élénk lökések. Zivatarokhoz viszont erős, viharos lökések is társulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30-37 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Kedden napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet néhol időnként élénk lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 14-23, a maximum 30-37 fok között alakul.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett napos időre kell számítani, a csapadéknak kicsi az esélye. Helyenként megélénkül az északkeleti, majd a délkeleti szél. Hajnalban 15-24, délután 32-38 fok várható.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, de egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás.

Szombaton is napos időre kell készülni gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, elvétve záporral, zivatarral. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, a Dunántúlon élénkülhet meg helyenként az északnyugati szél.

Vasárnap az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Megélénkül, több helyütt megerősödik az északi, északnyugati szél. A hajnali 17-26 fokról 29-38 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?