Piros riasztást adtak ki két megyére - ez a legsúlyosabb figyelmeztetés

Piros riasztást adtak ki két megyére - ez a legsúlyosabb figyelmeztetés

MTI
A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyére szerdára: a két vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében hétfőre Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar vármegyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várhatóan magas középhőmérséklet miatt. Ott a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat.

EZ IS ÉRDEKELHET

Kedden további vármegyékben alakulhat 27 fok felett a középhőmérséklet: erre a napra már Fejér és Pest vármegyére is másodfokú figyelmeztetés van érvényben magas középhőmérséklet miatt, az ország többi részén pedig 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet, így azokon a részeken elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az ország többi részére - Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kivételével - másodfokú figyelmeztetést adtak ki magas középhőmérséklet miatt. A két észak-magyarországi vármegyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?