Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.08. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.08. hétfő

agrarszektor.hu
Az erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű, majd estére a gomolyok összeesnek, kiderül az ég - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.07.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.07.08.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.07.08.) napon.

2024.07.08. hétfő: Az erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű, majd estére a gomolyok összeesnek, kiderül az ég. Záporok, zivatarok elszórtan, nagyobb számban a Duna vonalától keletre alakulnak ki, helyenként felhőszakadás is lehet. Az északias irányú szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, zivatarokhoz viszont erős, viharos lökések is társulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 37 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet. Késő estére 20 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront súrolja az északi országrészt, ezért ott hidegfronti tüneteket tapasztalhatnak az arra leginkább érzékenyek: fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése.
A déli területeken folytatódik a melegedés, a melegfrontokra kifejezetten érzékenyen reagálóknál fordulhat elő fáradékonyság, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás.

A következő napon várható időjárás

2024.07.09 kedd: Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet néhol időnként élénk lökések kísérhetik. A maximum 30 és 37 fok között alakul.

Friss híreink:

Meglepő dolog derült ki a magyar gyümölcsökről: erről jobb tudni

Talán nem túlzás azt mondani, hogy nyáron válogathatunk a leginkább a szezongyümölcsök között, sokak kedvence ilyenkor terem. Gondoljunk csak a málnára, cseresznyére, dinnyékre és más bogyósokra. Ugyanakkor nem voltak egyszerű helyzetben a termelők az elmúlt években, hiszen sem az időjárás, sem a gazdasági helyzet nem kedvezett nekik. Ráadásul sok gazda szerint a munkaerőhiány már többször nagyobb gondot okoz, mint például az aszály vagy az extrém viharok. Hogy hogyan állunk jelenleg ezekkel a gyümölcsökkel itthon, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Ezért nem virágoznak a növények a kertedben: ezt a hibát sokan elkövetik

Amikor növényt vásárolunk, sok esetben első számú szempont a virágok díszítő értéke. Azonban előfordulnak olyan esetek, amikor a növény egyáltalán nem, vagy nem úgy virágzik mint az előző években. A virágzás elmaradásának több tényezői is lehetnek. Nézzük meg ezeket a tényezőket és tudjuk meg mit tegyünk, hogy növényeink virágban pompázhassanak.

Pluszköltség a termelőknek: gombabetegségek támadták meg a szőlőket

A sok csapadék és a meleg időjárás együttesen kedvez a gombabetegségeknek, ezért nem véletlen, hogy a szőlőkben is fokozottan jelentek meg a peronoszpóra és a lisztharmat jelei. A fertőzés terjedését egyelőre kordában tudják tartani az ültetvényeken, de több odafigyelés, és költségesebb, gyakoribb növényvédelmi beavatkozás kell az állomány jó állapotban tartásához.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Máris szavaztak a mobilok iskolai betiltásáról: ez jöhet a magyar iskolákban a 2024/25-ös tanévben

Az Országgyűlés nemrégiben elfogadott törvénymódosítása jelentős változásokat hozott a magyarországi iskolákban a mobiltelefon-használat szabályozása terén. Az új jogszabály célja, hogy javítsa a diákok tanulási teljesítményét és koncentrációját, mivel a mobiltelefonok használata az iskolában gyakran elvonja a figyelmet a tananyagról és nehezíti a tanárok oktató munkáját. A Pénzcentrum saját kutatásában felmérte, hogy a szülők hogyan viszonyulnak a kérdéshez és milyen megoldást látnak megfelelőnek a témában. A kutatásunkból egyértelműen kiderül, hogy a korcsoportok növekedésével egyre megengedőbbek a szülők a diákok mobiltelefon iskolai használatával kapcsolatban. Azonban a válaszok túlnyomó többsége, közel 40%-a még így is inkább úgy véli, hogy reggel el kéne venni a telefont a fiataloktól, mert az oktatás során csak zavaró a jelenléte. 

Viszlát szavatossági idő? El se hinnéd mire készülnek ezek az áruházak

Egy korábbi cikkben olvashattunk arról, hogy a Waitrose & Partners brit szupermarketlánc vásárlói apró, de jelentős eltérést tapasztalhatnak. Közel 500 friss termékre már nem lesz rányomtatva a lejárati dátum. Ennek a lépésnek az a célja, hogy csökkentse az élelmiszer-pazarlást azáltal, hogy arra ösztönzi a vásárlókat, hogy saját döntésük alapján döntsenek arról, hogy egy termék még alkalmas fogyasztásra vagy sem, ahelyett, hogy a nyomtatott dátumra hagyatkoznának. Angliában a Tesco 2018-ban több mint 100 friss terméknél szabadult meg a lejárati dátumtól, a Marks & Spencer pedig egy sikeres kisebb próba után 2022 nyarán több mint 300 terméknél tette meg ugyanezt. Mit gondolnak erről a hazai élelmiszerláncok? Mit tesznek az élelmiszerpazarlás ellen? Ennek jártunk most utána. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?